A szerencse sem volt a DAC-cal a Slovan elleni rangadón


A DAC-Slovan rangadón 6 120 néző lehetett jelen a MOL Arénában.

A DAC kezdőjében az egyik középhátvéd posztja volt igazán kérdéses. Bernd Storcknak nem volt sok lehetősége, így szinte adta magát, hogy Martin Bednár legyen Kružliak társa. Inkább volt meglepetés, hogy a 18 éves gambiai Siney Njie bekerült a kezdő tizenegybe, méghozzá a középpályára, Vida Mátét próbálta helyettesíteni vele a német edző. A padon Andrej Fábry személyében egy igazán komoly csere maradt.

A mérkőzés gyászszünettel indult, a MOL Arénába kilátogatók a napokban elhunyt egykori szlovák válogatott játékosra, Marián Čišovskýra emlékeztek. A kezdőrúgást az olimpiai- és világbajnok úszó, Gyurta Dániel végezte el, akit természetesen óriási ováció és egy adag sárga-kék füst fogadott. A hangulattal már korábban sem volt gond, a névsorolvasási show alatt is nagy hanggal kiabálta a játékosok nevét a B-közép. Persze akadt 1-2 nem túl sportszerű rigmus is mindkét szurkolótábortól a másik felé, de a hangosbemondó, Bíró Tomi azonnal rendre intette a renitenseket.

A Slovan szinte azonnal vezetést szerezhetett volna, de Medved közvetlen közelről jövő kísérletét fogta Jedlička. A 13. percben jött az első igazán komoly hazai lehetőség. Balić csípett el egy labdát a középpályán, majd Kalmár elé passzolt, de a középpályás nem túl erős lövését fogta Greif.

Másodikra már összejött a csallóköziek csapatkapitányának, Divković szögletét a hosszú oldalon érkező Kalmár fejelte a Slovan kapujába, 1-0.

Sajnos gyorsan jött a válasz. Medved jól lépett ki a hazai védők közül és a kapussal szemben nem hibázta el a következő ziccert, 1-1.

Balić passza után Schäfer is lövőhelyzetbe került, de Greif újra a helyén volt. Gemzický játékvezető a 30. percben rendelt el ivószünetet. Az oka megvolt rá, hiszen egész nap nagyon meleg volt a Csallóközben, de az időpont sokunkat meglepett. Ekkor kapott sárga lapot a vendégek edzője. Ifjabb Ján Kozák az első perctől folyamatosan reklamált a bíróknál.

Ez után Moha percei következtek, aki jól cselek után kétszer is lövőhelyzetbe került. Előbb a Jedlička védett, majd a hazai védelemnek sok gondok okozó játékos fölé lőtt.

A sárga-kékeknek ezen kívül is akadt gondja. Martin Bednár egy rossz lépés után megsérült. Helyére a MOL Akadémiáról felkerülő Matúš Malý állt be. A 18 éves játékos ugyan előkészületi mérkőzéseken többször is pályára lépett, de tétmeccsen ezen az estén debütált a DAC-ban.

A 44. percben Divković lőtt, Greif pedig ismét védett. Az első félidő hosszabbításában a B-közép kérésére az egész stadion felállt és úgy buzdította a csapatot. Zúgott a “Mindenki itt van, mindenki tapsol, mindenki a DéAáCé-nak szurkol”.

Security Check Required

(null)

A szünet után gyorsan ziccerbe került Schäfer a jobb oldalon, de Greif bravúrral hárított, a második próbálkozása pedig már pontatlan volt. A DAC-nál volt többet a labda és inkább ők támadtak. Kalmár lőtt is ígéretes helyzetből, de Greif megfogta a keresztléc alá tartó labdát. Azonnal jött egy veszélyes kontra a pozsonyiaktól, Medved a hosszún teljesen üresen érkezett, de Jedlička hatalmas védést mutatott be. Jogosan skandálták a kapus nevét a szerdahelyi drukkerek.

Nem sokkal később jött egy újabb bravúr, Ožbolt eszén is túljárt a cseh hálóőr. A túloldalon Divković fejezte be a kontrát, de mellé gurult a játékszer. Az 59. percben Malý mutatott be egy tanári szerelést. Felpörgött ekkor a meccs. Divković remek ütemben lépett ki a leshatárról, be is tudta fejezni az akciót, de újra mellé lőtt. A helyzetek felélénkítették az egyébként sem csendes hazai tábort is.

A következő nagy helyzet Blackman megindulása után adódott. A panamai Balićhoz passzolt, aki Divkovićot játszotta meg, de Greif újra tette a dolgát és védett. Njie helyére Fábryt cserélte be Bernd Storck. A fiatal játékos nagy tapsot kapott a szurkolóktól, nem lógott ki a csapatból. A játékvezető ismét 30 perc után rendelte el az ivószünetet.

A végjátékot Balić lövése indította. A horvát Kalmár lekészítése után lőtt mellé. A 82. percben Abena beadásába tette bele a fejét Schäfer, a megpattanó labda becsapta az érkező támadót és sajnos Jedličkát is. A mindenki felett átpattanó játékszert az érkező Moha fejelte a kapuba, 1-2.

A végén igyekezett nyomás alá helyezni ellenfelét a dunaszerdahelyi csapat, amely hellyel-közzel sikerült is, de gólt a Slovan tudott lőni. Úgy tűnt már elügyetlenkedik a kontrát a vendégek, de végül Moha belőtte a harmadikat. Újra szerencséjük volt,  1-3.

A DAC ma igyekezett, de a bajnok hatékonyabb helyzetkihasználásának köszönhetően elvitte a három pontot a Csallóközből. A vereség ellenére a szurkolók megköszönték a csapat teljesítményét.

Az utóbbi időben az ifik lehetősége rendre a Slovan ellen jön el a ´Szerdahelynél. Decemberben Peter Hyballa dobta be a mély vízbe Boatenget, most pedig Malý és az eddig csak epizódszerephez jutó Njie is helyt tudott állni a bajnok ellen.

Fortuna Liga, felsőház 3. forduló:

FC DAC 1904-Slovan Bratislava 1-3 (1-1)
MOL Aréna, 6 120 néző, v.: Gemzický (Bednár, Hrno)
Gólszerzők: Kalmár (18.) ill. Medved (21.), Moha (82., 94.)
Sárga lap: Blackman (45+3.), Ramirez (69.) ill. Rabiu (52.)

DAC: Jedlička - Blackman, Bednár (Malý 39.), Kružliak, Davis - Schäfer (Sharani 87.), Njie (Fábry 72.), Kalmár, Balić - Ramirez, Divković
Slovan: Greif - Medveděv, Abena, Bajrić, Božikov - Rabiu, de Kamps (Ratao 75.), Moha - Ožbolt, Strelec (De Marco 64.), Medved (Villar 67.)

Fotó: Elek Zoltán

A rovat legfrissebb hírei