Marad az edző Somorján, már megkezdték az edzéseket


Az STK Somorja csapata megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es szezonra.

A legnagyobb kérdés az volt Csallóköz egykori kereskedelmi központjában, hogy a négy meccsen négy győzelemmel rajtoló Ján Blaháč marad-e az STK edzője az új idényre is. A klub honlapja a héten számolt be róla, hogy a 48 éves szakember folytatja a munkát. 

"Nem csak a négy győzelem döntött arról, hogy Blaháč mester folytassa Somorján. Figyelembe vettük az edzési filozófiáját, a csapathangulatot. Úgy érezzük, hogy megfelel a projektunknak. Klubunkban az elmúlt idényekben nagyon gyakran váltották egymást az edzők és a játékosok, most a stabilitás mellett döntöttünk. Reménykedünk a jó eredményekben" – nyilatkozta Horváth Csaba klubelnök, aki kétéves szerződést kötött az ősszel remekül bemutatkozó edzővel.

A csapat 31 játékossal kezdte meg a felkészülést és már edzőmérkőzések is vannak a programban. A keretben a DAC néhány fiatalja mellett a saját utánpótlás játékosai is ott vannak és bizonyíthatnak. "A csapat magját olyan focisták alkotják, akik nem csak jó játékosok, de emberileg is megállják a helyüket. Ezért tartottuk meg őket. Fiatal játékosok érkeztek, akiknek szükségük van tapasztalt csapattársakra, akik segítenek nekik. Ľubo Mezovský, Pančík, Hajdúch, Piksi, de Čunta és Fujak is már hosszabb ideje itt vannak. Mellettünk fejlődhetnek a fiatalok. Bízunk benne, hogy jó csapatot raktunk össze" – vázolta a helyzetet Horváth.

Az új idény augusztus 1-jén kezdődik majd. Addig több felkészülési meccset is játszik majd a somorjai gárda. Ellenfelük lesz a Vasas, a Puskás Akadémia második csapata, Gyirmót, Mosonmagyaróvár és Marcelháza is.

Fotó: facebook.com/stksamorin

 

A rovat legfrissebb hírei