Križanék simán győzték le Radványi csapatát


A trencséniek hazai pályán roppant magabiztosan győzték le ellenfelüket.

Az alsóház első és utolsó helyezettjének csatáján mindkét oldalon találhattunk magyar résztvevőt. A hazaiaknál a palásti Križan Richard a védelem tengelyében kezdett, míg a vendégeknél avezetőedző a dunaszerdahelyi Radványi Miklós volt.

A Trencsén szinte az első perctől kezdve irányította a mérkőzést, első gólját pedig a 27. percben szerezt meg. A félidőig még egyet lőttek Križanék, majd a szünet után további kettőt hozzátettek. A vendégek az első 45 perc végén szabadrúgásból egy felső lécig jutottak, a második játékrészben pedig Mazan és Badalo révén tudtak veszélyeztetni.

"Ahogy már a meccs előtt is elmondtam, az alsóház legjobb csapata ellen játszottunk. A Trencsénnek nem itt van a helye. Ezt ma is megmutatta. Az előrejátékban nagyon jók, ezt ma is láthattuk. Talán másként alakult volna a mérkőzés, ha Pellegrini a 43. percben belövi a szépítő gólt szabadrúgásból. A második félidőben 5-6 perc alatt kaptunk két gólt, ez után pedig már csak telt az idő. Gratulálok a hazaiaknak a megérdemelt győzelemhez" – nyilatkozta a meccs után Radványi.

Fortuna Liga, alsóház, 1. forduló:

AS Trenčín-FK Pohronie 4-0 (2-0)
Zsolna, 207 néző, v.: Kružliak
Gólszerzők: Ghali (27.), van Kessel (39.), Roguljić (51.), Bukari (56.)
Sárga lap: El Mahdoui ill. Abrahám

Trencsén: Šemrinec - Šulek (Slávik 73.), Križan, Kapuadi, Julien - Kadák (Čatakovič 73.), El Mahdioui, Roguljić - Bukari (Tučný 78.), van Kessel
Pohronie: Jenčo - Hatok, Pavlík, Jacko, Župa - Blahút, Chríbik, Pellegrini (Gerebenits 60.), Mazan - Weir (Badalo 55.) - Matić (Abrahám 72.)

További alsóházi eredmények:

FK Senica-ŠKF iClinic Sereď 1-1 (1-1)
FC ViOn Zlaté Moravce-FC Nitra 2-1 (1-1)

Fotó: facebook.com/astrencin

Mészáros Andrásék győzelemmel tértek vissza a pályára

Az alsóházi találkozón a nyitraiak látogattak Aranyosmarótra. A felkészülés során mesterhármast is szerző Mészárosra kezdőként számítottak a hazaiak. A meccsen a vendégek szereztek vezetést, de a 23. percben már 1-1 állt az eredményjelzőn. A marótiak komáromi támadója a 65. percben sárga lapot kapott, majd nem sokkal később lecserélték. Csapattársai a 77.

A rovat legfrissebb hírei