Rövidített formában folytatják a Fortuna Ligát


A Fortuna Ligát szervező Ligás Klubok Uniója (ÚLK) meghozta döntését.

"Kötelességünk, hogy megpróbáljuk újrakezdeni. Ez így korrekt a partnereinkkel, a közvetítőkkel és az emberekkel szemben is. Úgy gondolom, hogy ha a televízióban focit fogunk látni, akkor mindenki azt fogja érezni, hogy visszatérünk a normális kerékvágásba" – nyilatkozta Ivan Kozák, az ÚLK elnöke.

A tervek szerint, amelyet még jóvá kell hagynia az állami hatóságoknak, a rájátszás első fordulójára június 13-án kerülne sor. Az alsó- és felsőház csapatai nem játszanak majd újabb 10 mérkőzést, amely az eredeti tervekben szerepelt, csupán 5 fordulóra kerül sor. Mindenki tehát egy meccset játszik mindenkivel. Azok a csapatok játszanak majd háromszor hazai pályán, akik az alsó- illetve felsőház első három helyén végeztek. Erről az ÚLK elnöksége, a klubok képviselőivel együtt döntött.

Abban az esetben ha olyan csapat nyeri a Szlovák Kupát, vagyis a Slovnaft Cup-ot, amelyik a bajnokságban is kivívja az európai kupaszereplést, további play-off mérkőzésekre kerülhet sor, hogy eldőljön melyik csapat csatlakozhat a nemzetközi szereplőkhöz.

A Fortuna Liga aktuális tabelláját ide kattintva tekinthetik meg.

A bajnokság rájátszásának első fordulója így néz majd ki:

Felsőház: 

MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava
MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
FC DAC 1904 - MFK Zemplín Michalovce

Alsóház:

FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce
ŠKF iClinic Sereď - AS Trenčín
FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - FC Nitra

A szlovák másodosztály idényét nem fogják befejezni.

 

 

Fotó: facebook.com/FortunaLigaSK

A rovat legfrissebb hírei