Hivatalos: Bernd Storck a DAC vezetőedzője


A DAC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a német mester veszi át a csapat irányítását.

"A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya lett a DAC vezetőedzője. Üdvözöljük Dunaszerdahelyen, és sok sikert kívánunk!" – olvasható a szerdahelyiek weboldalán.

A hírt a klub Facebook-oldalán egy élő beszélgetés során jeletette be a sárga-kékek sportigazgatója, Jan Van Daele.

Security Check Required

(null)

Storck Magyarországon az MLSZ sportigazgatójaként, majd 2015-től az U20-as majd a felnőttválogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott, ő irányította Magyarországot a 2016-os Európa-bajnokságon is. Ezt követően Belgiumban a Mouscron és a Cercle Brugge csapatainál dolgozott. A bennmaradás kivívása után viszont bejelentette, hogy távozik csapatától. Szinte azonnal felmerült a pletyka, hogy ő lehet a dunaszerdahelyiek új edzője, miután a portugál Hélder Cristóvao távozott a Csallóközből. A hírek szerint szintén jelölt volt a posztra Bölöni László is.

A DAC új vezetőedzője a válogatottaknál már dolgozott együtt a klub jelenlegi játékosaival, Kalmár Zsolttal, Németh Krisztiánnal és Vida Mátéval is. Utóbbi 2016. május 20-án, majdnem pontosan négy évvel ezelőtt a német szakembernél mutatkozott be a magyar nemzeti csapatban Elefántcsontpart ellen.

Fotó: dac1904.sk

A rovat legfrissebb hírei