Nem kellett nokedlit szaggatnia Máté Zsuzsannának


Máté Zsuzsanna, az FTC-Telekom Waterpolo Eb-bronzérmes játékosa mesélt élményeiről a klub honlapján.

A magyar női vízilabda-válogatott a felvidéki, kiskövesdi Máté Zsuzsannával a soraiban háromhetes edzőtáborba vonult. A csapat a Császár-Komjádi Sportuszoda annak régebben apácazárdaként, jelenleg hotelként működő részében töltötte mindennapjait és vett részt a keményebbnél keményebb edzéseken. A 2021 januárjára halasztott trieszti olimpiai selejtezőre készülő csapat a sok munka ellenére élvezte az összetartást.

"Nagyon hosszú volt, nagyon fájt, de úgy érzem, hogy megérte szenvedni. Nem nyaralni mentünk, hiszen reggel 1,5-2 órás konditermi edzésünk volt, utána pedig jött a vízi edzés, ez utóbbiból este is volt egy. Az elején nehéz volt visszaállni a napi három edzésre, fájt is, de most már jól vagyok" – kezdte a felvidéki vízilabdázó. A női válogatottra az utóbbi időben jellemző a jó hangulat, a januári budapesti Európa-bajnokságon is mindig mosolygósan érkeztek a Duna Arénába és ez most sem változott: "Sokat nevettünk, próbáltunk egy kis humort belecsempészni a mindennapokba, mert így könnyebb volt átvészelni a nehézségeket."

Az összezártság a csapatszellemnek is jót tett, ráadásul mikor a lányok két hét után elhagyhatták volna a budapesti létesítményt, úgy döntöttek maradnak. Ezt utólag már nagyra értékelik azok is, akik nem feltétlen értettek egyet a csapat és Bíró Attila közös döntésével.

Természetesen a kikapcsolódásra is nagy hangsúlyt fektettek a tréningek után: "Rengeteget főztünk együtt és különböző váltóversenyeket rendeztünk. Nagyon élveztük, hatalmas versengések voltak, néha már olyanok voltunk mint a gyerekek. Mentek a civakodások, mert mondogattuk egymásnak, hogy „Te csalsz! Hogy lehet ennyi pontod?” Például az egyik játék vesztesének nokedlit kellett szaggatnia, de kanállal. Hál’Istennek én a győztes csapatban voltam. A szakmai stáb tagjai is besegítettek nekünk a főzésben, csináltak bundáskenyeret, lecsót, és gulyáslevest is."

Security Check Required

(null)

A játékosok egy videót is készítettek, amelynek egyik ötletgazdája Máté Zsuzsanna volt. "Láttam, hogy több csapat is posztolt a közösségi médiában karanténvideókat. Beszélgettünk ezekről Gurisatti Grétával, aki nagyon kreatív ilyen téren és úgy döntöttünk, hogy mi is csinálunk egyet. Pont a konyhában voltunk, úgyhogy onnan indult, hogy kiveszem a sapkát a hűtőből, aztán pedig jöttek tovább az ötletek. Ahogy vontuk be a többieket, úgy találtuk ki a folytatást. Mindenki saját magát játszotta el a videóban, vagy a rá jellemző cselekvést mutatta be. Például Vályi Vanda nagyon szeret olvasni, Szücs Gabi sokat tanul" – avatta be a Fradi.hu olvasóit a műhelytitkokba az Eb-bronzérmes vízilabdázó.

A kiskövesdi sportoló továbbá elmondta, hogy úgy gondolja márciusban remek formában mentek volna az olimpiai selejtezőre, de a cél a halasztás ellenére sem változott, és ki akarják vívni a tokiói kvótát. A saját válogatottbéli helyéről szóló kérdésre pedig így válaszolt: "Nagyon nehéz bekerülni a válogatottba, de szerintem még nehezebb bent maradni. Nekem a januári budapesti Európa-bajnokság volt az első világversenyem és nem szeretném, hogy az legyen az utolsó, ezért mindent megteszek azért, hogy a keret tagja maradjak és tudjam segíteni a csapatot."

Fotó: facebook.com/fradivizilabda

A rovat legfrissebb hírei