Remek a kapcsolat a DAC és a Sepsi OSK között


Diószegi László, a Sepsi OSK labdarúgócsapatának tulajdonosa szívesen látja majd Erdélyben a DAC-ot.

A 2016/2017-ben Dunaszerdahelyen edzősködő László Csaba a 2019/2020-as idényt a sepsziszentgyörgyi csapat élén kezdte meg. A szakembert az előző év novemberében 18 meccs után küldték el a Sepsi OSK vezetői. Társoldalunknak, az erdélysport.hu-nak pénteken exkluzív interjút adott a klub tulajdonosa, Diószegi László, aki így vélekedett Lászlóról: "Én róla rosszat mondani nem tudok. László Csaba egy szenzációs ember. Ő még most is a klub kötelekében van. Egyedül amit neki nehezményeztem, hogy a német, a szlovák, a skót foci után érkezett hozzánk. Figyelmeztettem, hogy az itteni játékosok mentalitása nem találkozik a skót focisták mentalitásával... Teljesen új csapatot kellett építenie és nem volt ideje. Ő egy jó edző, csak a játékosok ezzel a felfogással felfalják."

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK stadionja jelenleg az építési fázisában jár. A tervek szerint 2021. májusában adhatják majd át. Itt Diószegi nagyon szívesen látná a DAC csapatát. Ahogy elmondta, amikor ők vendégeskedtek a Csallóközben, az újonnan átadott MOL Arénában azonnal meg is hívták a sárga-kékeket magukhoz, hiszen remek a kapcsolat a kép klub között. Rajtuk kívül egy kisebb torna keretén belül el tudná képzelni, hogy a Ferencváros, a vajdasági Topolya, a Videoton vagy a Puskás Akadémia legyen ott az avatón, míg a romániai csapatok közül a Gheorghe Hagi fémjelezte Viitorul Constanța lehetne ott az eseményen. "Csíkszeredával is jó viszonyt ápolunk, úgyhogy nekik is ott kell lenniük a megnyitón" – tette hozzá a tulajdonos.

A beszélgetés végén szóba került a szentgyörgyiek Edda által írt himnusza is. Diószegi László szerint bár a Nélküledet minden határon túli magyar magáénak érzi, mégis a DAC-hoz kötődik igazán, így több éves barátsága Pataky Attilával hozta meg azt, hogy Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttesével közösen készüljön el a saját indulójuk."Minden elsőosztályú csapatnak kéne legyen egy himusza. Az Ismerős Arcok Nélküledje a dunaszerdahelyieké. Független attól, hogy mi is magunkénak érezzük és közös. Ezért mondtam Attilának, hogy írjon nekünk egyet. Másfél hónappal később hívott, hogy meg van a szöveg... Végül abban a stúdióban vettük fel a szurkolókkal együtt, ahol az Edda nagy slágerei is születtek".

A teljes interjú a Sepsi OSK tulajdonosával, amelyben szó esik a román bajnokság lehetséges folytatásáról és a csapat rendhagyó edzőtáboráról, elolvasható az erdélysport.hu oldalán.

Fotó: facebook.com/laszlo.dioszegi.7

A rovat legfrissebb hírei