Hélder távozik Dunaszerdahelyről. Storck követi?


A DAC hivatalos honlapján jelentette be, hogy távozik a portugál vezetőedző.

"A DAC 1904 labdarúgóklub nem érvényesíti a Hélder Cristovao szerződésében lévő opcióját. A megállapodás 2020. május 31-ig van érvényben. A 49 éves portugál szakember idén januárban vette át a csapat irányítást, összesen öt tétmérkőzésen (négy bajnoki- és egy Slovnaft Cup-találkozón) irányította a sárga-kékeket.

Hélder Cristovaónak köszönjük a klubért elvégzett munkáját, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk!

A klub jelenleg tárgyalásban van a jelöltekkel a megüresedett edzői poszt betöltésére." – olvasható a sárga-kékek weboldalán.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy Bölöni László lehet a csallóköziek új edzője, az utóbbi napokban viszont felmerült a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának Bernd Storcknak a neve. A sportolunk.sk belga sajtóértesülések alapján írta meg a hírt, hogy a német lesz a DAC következő trénere. Belgiumban egyre több helyen kész tényként közlik az információt, megemlítve, hogy Storck Bölöni utódja is lehetett volna a Royal Antwerpnél.

Bernd Storck nemrég távozott a belga Cercle Brugge csapatától, előtte dolgozott a szintén belga Mouscronnál, míg 2015 és 2017 között a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt. A csapat az ő vezetésével harcolta ki pótselejtezőn, hogy ott lehessen a 2016-os Európa-bajnokságon, ahol a csoportból továbbjutva Belgium ellen búcsúzott a nyolcaddöntőben.

Fotó: facebook.com/fcdac

 

A rovat legfrissebb hírei