Nem tartják meg jövőre az EYOF-ot Besztercebányán


Egy évvel halasztják a besztercebányai Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált

Megszületett a döntés a besztercebányai Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) új időpontjáról: az eredetileg 2021. július 24. és augusztus 1. közötti időpontra tervezett eseményt 2022. július 24. és 30. között rendezik meg.

Besztercebánya egy mindössze 78 ezres lakosságú szlovákiai kisváros, de híres szenvedélyes sportszeretetéről is kiemelkedő sportolóiról, olyannyira, hogy gyakran csak az „olimpiai bajnokok városaként" utalnak rá. 2017-ben Európa Sportfővárosának választották.

A multisport-eseményen Európa legjobb ifjúsági korú sportolói versenyeznek 2021. július 24-től augusztus 1-ig 10 sportágban. A sportlétesítmények meglévő, újonnan épített és ideiglenes létesítmények lesznek.

Szlovákia 1999-ben már megszervezte az EYOF téli verzióját. Akkor Poprád adott otthont az eseménynek. A nyári olimpiai fesztivál viszont az ország történetének legnagyobb multisporteseménye lesz. A 2021-re tervezett fesztivált a Tokióban rendezendő olimpia elhalasztása miatt kellett egy évvel eltolni, hiszen egybeesett volna a két esemény.

Fotó: facebook.com/slovenskyolympijskytim

A rovat legfrissebb hírei