Nyolc mezőnyjátékos és három kapus edzett Dunaszerdahelyen


A TA3 televízió stábja látogatott el a DAC edzésére csütörtökön.

Martin Raška, a sárga-kékek kapusedzője elmondta, hogy a kormány által meghozott enyhítések után elkezdték az edzéseket. Bár ezek nem teljes értékűek, hiszen sok előírást kell így is betartani, illetve a játékosok is egy hosszabb kihagyás után tértek vissza a pályára. A három kapustól külön, az erőnléti edzővel végzett gyakorlatokat nyolc mezőnyjátékos.

A szlovákiai mezőnyjátékosok közül Andrej Fábry volt jelen: "Már második hete elkezdtünk edzeni a srácokkal akik itt laknak. Persze hiányoznak a társak, de jó a légkör. Remélem mielőbb rendeződnek a dolgok és újra együtt lehetünk. Persze a meccsek is hiányoznak, ezt most lövésekkel, passzgyakorlatokkal próbáljuk pótolni fizikai érintkezés nélkül" – mondta el a DAC középpályása.

Martin Jedlička kifejtette, hogy zajlanak a kapusedzések is, de reméli, hogy mielőbb megérkezhetnek a további csapattársai is. A külföldi játékosok visszatérését is intézik a klubnál, ehhez még engedélyekre van szükség. A cseh hálóőr szeretné, ha ők is tudnának olyan módon, nagyobb létszámmal gyakorolni, mint néhány más csapat az országban.

A játékosok és a kapusedző is elmondta, nagyon várják, hogy újra bajnokikat játszhassanak. Szlovákiában ez leghamarább június elején valósulhat meg. A Fortuna Liga folytatását legutóbb május végéig halasztották el.

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei