Blackmannak a foci mellett a családja hiányzik leginkább


A DAC hivatalos honlapja a klub panamai védőjével, Cesar Blackmannel beszélgetett.

A sárga-kékek legutóbb március 7-én hazai pályán léptek pályára. Akkor a nagyszombatiak 1-0-ra tudtak győzni a MOL Arénában. "Az azóta eltelt időszak nagyon unalmas volt, mert nem voltak edzéseink, meccseink és a szurkolókkal sem találkozhattam. A csapatbeli barátaim is hasonlóan éreznek" – kezdte az elbeszélést Cesar Blackman, a szerdahelyiek jobbhátvédje.

A csallóköziek panami és afrikai játékosai a Bonbon hotelben töltik mindennapjaikat. "A klub biztosítja számunkra az étkeztetést, edzőterem is van és elegendő hely az edzésre. Jól érzem magam, hiszen nem vagyok fertőzött. Viszont nagyon hiányzik az édesanyám, a húgom és a barátnőm. Szeretnék velük lenni ebben a nehéz időszakban. Panamában nagyon rossz a helyzet, sok a fertőzött. Szívesen lennék a legközelebbi szeretteim mellett, de nem térhettem vissza Panamába, mivel minden le van ott zárva. Szerencsére a családom és a barátnőm, Lourdes is rendben van."

A játékosok immár a MOL Akadémia pályáit is használhatják az edzésekhez. "Ez egy nagyon jó hír számunkra, akik Szlovákiában maradtunk. A füvön való edzés összehasonlíthatatlan azzal, ahogyan a napjaink teltek az otthonunkba vagy a hotelszobába zárva. Már nagyon hiányzott a mozgás, a labdával való munka, a passzok vagy a csapattársakkal való futások. Ráadásul a Gábriš Csaba erőnléti edzővel végzett gyakorlatok nagyon sokszínűek. Néha futunk, máskor passzolgatunk vagy a befejezéseket gyakoroljuk. Minden nap valami mást csinálunk."

Nem meglepő, hogy a dél-amerikai különítmény a játékkonzolok használata mellett tánccal múlatja az időt. A játékost a foci lehetséges változásairól is kérdezték. Szerinte megszűnnek majd a hatalmas összegű átigazolások.

Végezetül azt kérdezték Cesartól, hogy mi hiányzik neki a leginkább a jelenlegi helyzetben. "Egyértelműen a család" – vágta rá gondolkodás nélkül.

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei