Időseknek segítettek a somorjai focisták


Mérkőzések nélkül sem állt meg az élet az FC STK 1914 Somorjánál.

Azon kívül, hogy a futballisták elvégzik a napi egyéni edzésadagot, ott segítenek, ahol tudnak. Szépítik a stadion környékét, aktívan részt vesznek az edzőpálya felújításában. Nemrég egy olyan ötlettel álltak elő, hogy segítenének azoknak, akik ezekben a hetekben a legnagyobb veszélyben vannak: az Ambrózia idősotthon lakosainak.

"Az igazgatónővel történt egyeztetés után az Ambrózia lakosainak gyümölcsöt vásároltunk. Örülünk, hogy az időseknek legalább így kellemesebbé tudjuk tenni a nehéz napokat" – mondta a játékosok nevében a kapus Juraj Hajdúch.

"A lakosainknak minden be van biztosítva, természetesen segítünk nekik a bevásárlásban is. Nagyon fognak örülni, amikor átadjuk nekik a gyümölcsöket. Nagyon értékeljük ezt a kezdeményezést, a lakosok nevében nagyon szépen köszönjük" – reagált Bodó Anna, az Ambrózia idősotthon igazgatónője.

Fotó: facebook.com/stksamorin

A játékosok is segítenek a pályafelújításban Somorján

Korábban már beszámoltunk róla , hogy a koronavírusos helyzet kihatással volt a Somorján tervezett infrastrukturális fejlesztésekre is. Bár a tervezett új lelátórész és az új öltözők építése elhalasztódott, az edzőpályák felújítását elkezdték. "Eltűntek már a kapu mögötti vaskerítések és a betondarabok. Ma elkezdtük a régi fű eltávolítását. Ezután földet hordunk a felületre.

A rovat legfrissebb hírei