Újra segítettek a DAC szurkolói


Bár nincs mérkőzés, a focifanatikusok így sem unatkoznak.

Az YBS DAC Fanklub tagjai az utóbbi időben nem először hallatnak magukról. Korábban a dunaszerdahelyi kórház kerítésén és helyi áruházakon mondtak köszönetet az ott dolgozóknak, majd pizzával kedveskedtek a kórház dolgozóinak, most pedig az állatvilágban segítettek. 

A sárga-kék ultrák a természeti értékek megóvására, a természetvédelemre hívták fel a figyelmet. A Facebook-oldalukon olvasható bejegyzés alapján a Kárpát-medencébe visszatérő gólyák állománya erősen megfogyatkozott, mivel táplálkozó- és fészkelőhelyeik is csökkentek. Ez ellen téve, a Nagymegyertől néhány kilométerre található Izsapon vezetékmentes fészektartó állványt állítottak fel. A gólyakosárra egy alapot is készítettek, amelyben reményeik szerint a madarak felismerik majd a potenciális fészkelőhelyet és elfoglalják azt.

"Bízunk benne, hogy ismét kerepeléstől lesz hangos a vidék és az ide költöző gólyapár hosszú éveken keresztül sok fiókát nevel majd az Izsapiak örömére is. Köszönjük ezúton is a falunak, hogy lehetővé tették mindezt megoldani" – zárta bejegyzését az YBS Fanklub.

Security Check Required

(null)

Fotó: facebook.com/ybsdacfanklub

 

A rovat legfrissebb hírei