A bajnokság egyik legjobbja volt a somorjai kosaras


Suja Tímeával a keddi Športban olvashattunk egy interjút.

"Eleinte feltettem a kérdést, hogy nem fújták-e le túl korán a bajnokságot. Nem játszottunk és nem is edzettünk, de az emberek még tömegesen jártak az üzletekbe, ahol sokkal nagyobb tumultus volt, mint a pályákon" – kezdte a somorjai női kosárcsapat játékosa, aki az idő előtt véget ért szezonban 586 percet játszott. Ezzel ő lett a legfoglalkoztatottabb kosaras Szlovákiában.

A 297 pontot szerző Suja Tímea nagyon várta a rájátszást, hiszen az alapszakasz szerinte csak afféle felkészülés a végső megmérettetésekre. A Somorja a negyedik helyen állt a bajnokságban, ami vélhetően nem változott volna sokat. "A helyezésünk a teljesítményünket tükrözte. Ezzel ki kell békülnünk, de még néhány jó meccset lejátszhattunk volna. A keretünk éppen csak kiteljesedett" – utalt arra a bajnokság egyik legtapasztaltabb, 1984-es születésű kosarasa, hogy Svetlíková és Dulová is teljesen felépült már. 

A szezon végi közös évzáró ugyan elmaradt, de reméli, hogy mielőbb pótolni tudják azt. "A vezetőségnek nem tudunk semmit felróni, minden kötelezettségüket teljesítették. A játékosok szerződése úgy volt megkötve, hogy azok az utolsó mérkőzéssel lejárnak. Nem volt bennük konkrét időpont" – avatta be a közvéleményt a klub belső ügyeibe Suja.

"Ha a somorjai csapatnak szüksége van rám, szívesen segítek a fiatalabbaknak az edzéseken és a mérkőzéseken. A válogatottat sem utasítottam el soha. Ha az edzők újra megszólítanak, és megfelelő lesz a teljesítményem, akkor szívesen csatlakozok a lányokhoz. Úgy gondolom, hogy a férjem (Juraj Suja, a válogatott egyik edzője) és Peter Jankovič (a nemzeti csapat másik trénere) mérlegelték a helyzetet tavaly ősszel is, amikor újra behívtak a keretbe" – zárta a továbbra is lelkes kosaras, aki futással és otthoni edzésekkel tartja fitten magát.

Suja Tímea az interjúban elmondta, hogy ugyan az utóbbi időben Somorján afféle másodedzőként segítette Diósi Albert munkáját, egyelőre nem tervezi, hogy edzőként tevékenykedjen, hiszen nincs is meg a megfelelő főiskolai képesítése. "Nem voltak ezek olyan megterhelő feladatok. Leginkább az edzéseken mutattam be a gyakorlatokat, amiket végeztünk, ha az szükséges volt. E mellett segítettem az edző és a játékosok közti kommunikációban. A meccseken ugyan olyan kosaras voltam, mint a többiek, nem szóltam bele az edző dolgaiba."

Fotó: Facebook-Šamorínsky basketbalový klub

A rovat legfrissebb hírei