Radványiék elkezdték az edzéseket


Az FK Pohronie játékosai hétfőn újra edzésbe álltak.

A garamszentkereszti (Žiar nad Hronom) klub a Fortuna Liga utolsó helyén áll, de ennek ellenére szeretné, ha folytatódna a bajnokság és a pályán tudnák kivívni a bennmaradást. Ennek megfelelően néhány nappal az enyhítések után meg is kezdték a felkészülést. A klub honlapján kedden megjelent tájékoztatás szerint az eredetihez képest Szlovákia országos tisztifőorvosa, Ján Mikas szigorított a rendelkezéseken és nem nyolcan, csak öten edzhetnek egy kis csoportban. A pályán lehet viszont egyszerre több csoport is, ha jut nekik egy 30x30 méteres külön terület.

Security Check Required

(null)

 

Radványi Miklós, a csapat dunaszerdahelyi edzője, a szlovák sportnapilap keddi számában megjelent beszámoló szerint maszkkal az arcán érkezett a pályára, majd konstatálta, hogy így nehéz lesz megfújnia a nyakában lógó sípot. A tisztifőorvos rendelkezése szerint az edzést vezénylő személynek nem kell eltakarnia a száját, ha elegendő távolságra van a játékosoktól. Úgy tűnik tehát, hogy mára megoldádott a probléma. Szintén nem kell maszkot, kendőt viselnie a sportolóknak sem, a helyszínen tartozkodó további személyeknek viszont igen.

"Remélem, hogy rendben van az egészségetek és hat hét után örültök a csoportos edzéseknek" – idézi a Šport Radványit, akinek kötelezően megmérték a lázát a tréning előtt és fel is jegyezték azt. 

A játékosok első csoportja elsősorban a szélről érkező beadások utáni befejezéseket gyakorolta. A pontos találatok után pedig a stáb, élén a vezetőedzővel hangosan dícsérte meg játékosait.

Fotó: facebook.com/FkPohronie

Újraindulhatnak az edzések a Fortuna Ligában

A Közegészségügyi Hivatal (Úrad verejného zdravotníctva) útmutatása szerint viszont egyelőre nem érintkezhetnek egymással a játékosok. A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) egészségügyi vezetője, MUDr. Pavel Malovič és Szlovákia tisztifőorvosa által kidolgozott szabályok alapján csütörtöktől lehet újra edzeni. Az ÚLK ügyvezető igazgatója, Michal Mertinyák elmondta, már akkor kész tervvel rendelkeztek, amikor megszülettek az enyhítő intézkedések .

A rovat legfrissebb hírei