Mégsem vonul vissza idén a komáromi kajakos


Az olimpia elhalasztása átírta Tarr György terveit is.

"Ezek a hetek sok mindent megváltoztatak az én fejemben is. Ebben az évben az olimpiai indulást nem láttam reálisnak, ezért úgy gondoltam, hogy előtte a szegedi világbajnokság alkalmas lesz arra, hogy befejezzem a pályafutásomat. Ezer méteren ott is összeülhetett volna egy érmes kajaknégyes, aminek a tagja akartam lenni. Ez megtörténhet majd most szeptemberben is, de ez már nem jelentené a búcsúmat. A következő olimpia ugyanis nem négy év múlva lesz, hanem már a következő szezonban. Ez pedig nincs messze" – válaszolta a szombati Športban a 41. születésnapját nemrég ünneplő Tarr György arra a kérdésre, hogy az őszre elhalasztott nem olimpiai számok világbajnoksága után tervezi-e befejezni a pályafutását.

A tízszeres világbajnoki, tizenkétszeres európa-bajnoki és kétszeres olimpiai érmes úgy érzi a 2021-es ötkarikás játékok számára sem elérhetetlenek. "Az olimpia elhalasztása nagy változást hozott mindenkinek. Nekünk is. A következő évre Denis Myšák vagy Linka Tibor is jól felkészülhet, mint ahogy én is, mégha tavaly nem is harcoltuk ki az olimpiai kvótákat. Most nem terhelem edzéssel a testem, nem is gondolkodok sokat, lehet így még megjön újra a kedvem" – folytatta Tarr, aki az olimpiai érmei mellett a 2014-es moszkvai világbajnokságons zerzett két aranyát tartja a legtöbbre. Ezeket K2-ben, Erik Vlčekkel nyerte 500 és 1000 méteren, amire azóta sem volt képes más páros. Előtte pedig csak 1989-ben tudta ezt végrehajtani egy német duó.

Fotó: Facebook-Juraj Tarr

Tizedik világbajnoki érmét nyerte Tarr György

A kajak-kenu világbajnokság ezres döntőjében volt érdekelt a szlovákiai kajak négyes. Myšák Denis mellett ott ült a hajóban a Magyarországról visszatérő komáromi Gacsal Ákos, a somorjai Jakubík Gábor és a szintén komáromi legenda Tarr György. Utóbbi tizedik világbajnoki érmét nyerte pénteken (4 arany, 3 ezüst, 3 bronz).

A rovat legfrissebb hírei