A DAC kivár az edzésekkel


Bár a kiscsoportos edzéseket engedélyezték, egyelőre nem élt mindenki a lehetőséggel.

Csütörtöktől már visszatérhettek az edzőpályákra a Fortuna Liga futballistái. Az előírások szerint kis csoportokban (maximum 8 fő) edzhetnek a futballisták, a csoportokat pedig el kell választani egymástól. A kluboknak érintkezés nélküli edzéseket kell tartaniuk kizárólag kinti sportpályákon. A játékosoknak tréningruhába öltözve kell érkezniük és a foglalkozások végeztével az öltözőik és szociális helyiségek használata nékül kell távozniuk.

A sportolunk.sk arról számolt be, hogy a Slovan, a Nagymihály és a Trencsén voltak azok a csapatok, akik éltek a lehetőséggel, a többiek egyelőre várakozó állásponton vannak. "Amíg nincs pontosan meghatározva, mikor folytatódik a bajnokság, minden játékos egyéni edzésprogramot végez, melyet a szakmai stáb állít össze és ellenőriz. Azok a játékosok, akik a klubnál laknak, azok az akadémián ellenőrzés alatt készülnek, kisebb csoportokban, az öltözők használata és érintkezés nélkül. Vagyis betartva minden higiéniai és biztonsági előírást. A többiek hazai környezetben készülnek" – idézi a portál Jan Van Daelet, a DAC sportigazgatóját.

A dunaszerdahelyieknek és több más klubnak is akadnak problémái a külföldi játékosaikkal, akiket hazaengedtek az elmúlt hetekben. Bár a csallóközieknél a dél-amerikai és afrikai légiósok nem utaztak el, az európai futballisták többsége hazájában tartózkodik, míg néhány magyarországi játékosuk korábban is ingázott az edzésekre és meccsekre. Arról, hogy velük mi lesz a jövő héten születhet döntés.

"Most egyeztetünk erről a külügyminisztériummal, intenzíven kommunikálunk erről, és amint megkapjuk az állásfoglalásukat, tájékoztatjuk erről a klubokat. Mivel ma már péntek van, valószínűleg erre jövő héten kerül sor" – tájékoztatta a bumm.sk-t a Fortuna Ligát szervező Ligás Klubok Uniójának (ÚLK) ügyvezető igazgatója, Michal Mertinyák.

Fotó: facebook.com/FortunaLigaSK

 

 

A rovat legfrissebb hírei