Legsikeresebb idényükön vannak túl a komáromiak


A komáromi röplabdacsapat szezonjáról Ferencz László klubelnököt kérdezte a Delta hetilap.

A szlovák röplabdaszezon idő előtt ért véget a koronavírus terjedése miatt. A VK Spartak UJS Komárom harmadikként végzett az Extraligában, míg az I. ligában szereplő B-csapat megnyerte a bajnokságot. Erről, az utánpótlásról és a kialakult helyzetről nyilatkozott a klub vezetője a Delta hetilapnak.

"Klubunk történetének a legsikeresebb idényét tudhatjuk magunk mögött. Úgy az elért eredmények miatt, mint a klub fejlődése terén, amelyet nem lehet érmekkel mérni... Mivel az Extraliga túljutott a rájátszási szakaszon, ezért a szövetség nagyon helyesen úgy döntött, hogy kihirdeti a helyezéseket. Ennek értelmében csapatunk a bajnokság bronzérmese lett. Nem szeretnénk nagyképűnek tűnni, de a bajnokság előrehaladtával voltak vérmesebb céljaink is. A teljesítményünk alapján a bajnoki cím komoly esélyesei voltunk. Nagyszerű csapattá értek össze a játékosok, de sajnos a munkát nem tudtuk befejezni" – kezdte az értékelést Ferencz László.

Az egyre jobb hangulatú mérkőzéseken az idény leállítása előtt remek mérkőzéseket láthattak a szurkolók, valamint az utánpótlás- és lánycsapatok is jó teljesítményt nyújtottak. "Nagy örömünkre szolgálnak a lányok, jó döntés volt felkarolni őket. Az első évad tapasztalataiból kiindulva nagy fejlődés várható náluk. Azok közé a kevés szlovákiai klubok közé tartozunk, akik lányokkal és fiúkkal is foglalkoznak. Színesebb lett ezáltal a működésünk, és úgy látom jó, hatással van a fiatalokra is. Szeretném kiemelni az edzők, Rudy Szilvia, Nagy Réka és Žibrita Milan munkáját, akiknek nagy érdemeik vannak a lány röplabda sport újraindításában."

A teljes interjút, amelyben szó esik többek között a legnagyobb komáromi tehetségekről is a vkspartak.sk oldalon olvashatják el.

Fotó: facebook.com/VKSpartakKomarno

"Bajnokokat" hirdettek röplabdában. Vagy mégsem?

Frisstíve (2020.03.14. 10:14): A komáromi csapat Facebookon jelezte, hogy nem helytállóak a korábbi információk. Bajnokot ugyan nem hirdetnek, de a bronzérmet megkapja a Spartak: "Hibás információ ! Extra ligás csapatunk a harmadik helyen végzett bronz érmesként, melyet ki fog osztani a szövetség. Csak bajnokot nem hirdetnek ki, de érmeseket IGEN !

A rovat legfrissebb hírei