Nagyszombatban is csökkentenék a fizetéseket


A nagyszombati Spartaknál is elkezdték a tárgyalásokat.

Hétfőn bombaként robbant a hír, hogy a zsolnai klubot felszámolhatják, mivel játékosaik nem mentek bele a fizetéseik csökkentésébe. A csapat kapusa, Dominik Holec elmondta, hogy a vezéregyéniségeknek 80 százalékkal akarták levinni a bérét, amit ők túlzónak találtak, de nem zárkóztak el a csökkentéstől. A hírek szerint ezen játékosok több ezer eurós alapfizetéssel bírtak. Ezt erősíti meg a zsolnia klub közleménye is, melyben azt írják a 17 játékos, akivel felbontják a profi szerződéseket, a jelenleg meghirdetett állami támogatás felső határának 4-10-szeresét vitte haza korábban. Néhány órával később a ProFutbal számolt be róla, hogy a nagyszombati futballklub (Spartak Trnava) is tárgyal játékosaival a fizetéseik csökkentéséről.

"Meg tudom erősíteni, hogy beszélünk a játékosokkal erről. A klubbal alkalmazotti viszonyban állnak és megkapták tőlünk a javaslatot a krízisidőszakra vonatkozóan" – nyilatkozta a trnavskyhlas.sk-nak a Spartak klubmenedzsere, Marián Černý. A sportvezető elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban áll a Fortuna Ligát szervező szlovákiai Ligás Klubok Uniójának (ÚLK) vezetőivel is, akikkel a futballvilág jövőjéről egyeztetnek.

Felszámolják a zsolnai futballklubot

Hétfőn bombaként robbant a hír a szlovák sajtóban, hogy felszámolják az MŠK Žilina (Zsolna) csapatát. Ezt a szlovák sportnapilapnak a klub is megerősítette. A hírek arról szóltak, hogy 15 játékosnak felmondták a szerződését, így ők áprilistól szabadon igazolhatókká válnak.

 

"Az UEFA szeretné, ha a bajnokságok befejeződnének. Több forgatókönyv is napirenden van. A legrosszabb, hogy senki nem tudja meddig tart ez a helyzet. Ha máshogy nem megy, szerintem nézők nélkül fejezhetjük be az idényt, a szurkolók pedig legalább a tv-közvetítések által láthatnák a meccseket. A meccsbelépőkből kieső bevételek így részben a reklámbevételekkel pótolhatók lennének. Mit nem adna ma egy fociszurkoló, ha valamilyen meccset élőben megnézhetne. A foci egy társadalmi jelenség, és úgy gondolom, hogy a társadalmi élet térképen tartásáról a krízis idején is gondolkodni kell. Remélem, hogy az állam is így áll majd hozzá és segít átvészelni a nehéz időket" – tette hozzá Černý.

A nagyszombatiak a Fortuna Liga alapszakaszát az 5. helyen zárták. Felsőházi helyüket éppen a DAC elleni utolsó fordulóban biztosították.

Fotó: facebook.com/SpartakTT

Parázs meccsen kapott ki a DAC

A vendégek aktívabban kezdték a találkozót és a szerdahelyi védelem kisebb hibái után veszélyeztetni is tudtak, de góllal kecsegtető helyzetek nem alakultak ki. A 14. percben egy szép támadás végén megszerezték a vezetést a nagyszombatiak. Sobczyk lesgyanús helyzetből talált Száraz kapujába, 0-1.

A rovat legfrissebb hírei