Teqballal múlatja az időt a somorja brazilja


Matheus Goncalves edzéssel, teqballal és szlovák tanulással tölti az idejét.

A somorjai STK februárban jelentette be, hogy leigazolta a korábban Zólyomban (Zvolen), Ímelyen (Imeľ), Homonnán (Humenné) és Nagygyőrödön (Veľký Ďur) is játszó brazilt. A futballista nem volt ott az első tavaszi mérkőzésen nyerni tudó csapatban és azóta sem mutatkozhatott be, hiszen a koronavírus-fertőzés miatt szünetel a bajnokság.

"Hááát nagyon nehéz. Igyekszem minél többet edzeni, kapcsolatban vagyok a családommal, főzök és tanulom a szlovák nyelvet" – mondta a klub honlapján a játékos, aki a B-csapat játékosával, a portugál Joannal gyakran űzi a Brazíliában népszerű futmesát, amelyet Európában teqball néven ismerhetünk.

Matheus természetesen folyamatosan figyeli a brazil helyzetet is: "Ott sokkal bonyolultabb minden. A kormány nagyon fél a gazdasági helyzet alakulásáért, így ott nincsenek bevezetve olyan szigorú előírások, mint itt. Sok ember nagyon fél, hogy elveszti a munkáját, nem lesz pénze az alapvető élelmiszerre. Ezért ott nincs annyira nagy szigor. Brazíliában sok a halott."

Felszámolják a zsolnai futballklubot

Hétfőn bombaként robbant a hír a szlovák sajtóban, hogy felszámolják az MŠK Žilina (Zsolna) csapatát. Ezt a szlovák sportnapilapnak a klub is megerősítette. A hírek arról szóltak, hogy 15 játékosnak felmondták a szerződését, így ők áprilistól szabadon igazolhatókká válnak.

 

A 21 éves futballista reméli, hogy befejezhetik a szezont. "Az előírások betartása mellett bízom a pozitív folytatásban."

Fotó: stksamorin.sk

A rovat legfrissebb hírei