Kalmár: Remélem eggyel több gólt lövünk, mint a szlovákok


A magyar válogatott középpályással a szlovák Šport közölt egy hosszabb interjút.

A napilapban kiemelik, hogy Kalmár Zsolt biztosan nem lesz ott a szeptember 9-én a Magyarország-Szlovákia Európa-bajnoki selejtezőn.

Hogy érzi magát az operáció után?

Köszönöm a kérdést, jól vagyok. Néhány nappal a beavatkozás után úgy néz ki, hogy minden jól sikerült.

Mi volt a probléma pontosan, ami miatt elkerülhetetlen volt a műtéti beavatkozás?

Már nyolc vagy kilenc hónapja fájdalmat éreztem a bal térdemben. Ennek ellenére összeszorítottam a fogam és minél jobban próbáltam játszani. Az utóbbi hetekben már elviselhetetlen volt a fájdalom, így a műtét mellett döntöttem. Az orvosok szerint erősen be voltak gyulladva a szalagjaim és ez okozta a fájdalmat.

Hol került sor a műtétre?

A dunaszerdahelyi kórházban

Hogyan zajlik a rehabilitáció?

Váltakozva otthon Győrben és Dunaszerdahelyen leszek, ahol a klub orvosai segítenek majd.

Volt valaki a csapattársak vagy a klubvezetés közül, aki meglátogatta a kórházban?

Igen, voltak akik személyesen is eljöttek, a többiek pedig a közösségi hálókon írtak üzenetet, vagy felhívtak. Mindenki mielőbbi gyógyulást kívánt. Ezúton is szeretnék nekik köszönetet mondani. Érzem a támogatást így mentálisan is erősebb vagyok.

Mikor csatlakozhat újra az edzésekhez, mikor léphet pályára ismét meccsen?

A beavatkozás után tíz nappal kezdhetem el a rehabilitációt. Először lassan, aztán folyamatosan jobban terhelhetem a lábam és hat hét után már teljesen rendben lehetek.

Látta a DAC vasárnapi mérkőzését a Nagymihály ellen?

Igen, ott voltam a nézőtéren Dunaszerdahelyen. Nagy kár, hogy nem tudtunk nyerni, több helyzetünk volt, és bár minden tiszteletem az ellenfélé, a pályán jobbak voltunk náluk.

Hogy érzi magát az ilyen helyzetekben, amikor a nézőtérről nem tud segíteni a társaknak?

Nehezen fogadom el, mint minden sportoló. Legszívesebben ott lennék a pályán. Ilyenkor azt mondom magamnak: Nyugi Zsolti, bírd ki, az első az egészség.

Biztosan még jobban bosszantja, hogy éppen akkor történt ez, amikor a góllövés is beindult, hiszen négy góljával ott van a bajnokság legjobb góllövői között.

Igen, most nagyon jól ment a játék és jól is éreztem magam. Sajnálatosak voltak ezek a fájdalmak, de az ember nem választhat. A dolog olyan stádiumba jutott, amikor már szükség volt az operációra. Remélem, hogy a felépülésem után is legalább olyan jó formában leszek mint a szezon elején.

Mennyire bosszantja, hogy nem léphet pályára a szeptemberi Szlovákia elleni Eb-selejtezőn?

Hihetetlenül. De a sérülések is részei a futballnak, így kell felfognom. A beavatkozás után beszéltem Marco Rossi szövetségi kapitánnyal. A jövőben is számol velem a nemzeti csapatban, már akár októberben, de legkésőbb novemberre ott lehetek újra a keretben.

A budapesti mérkőzés iránt hatalmas volt az érdeklődés, két óra alatt elfogytak a jegyek. Úgy gondolja a továbbjutás szempontjából kulcsmeccs lesz ez Magyarország számára?

Úgy gondolom, hogy ez a találkozó mindkét félnek döntő lehet. Nyerni szeretnénk, de ezzel nyilván önök szlovákok is így vannak. Otthon játszunk, ami előny. A magyar válogatott már bebizonyította, hogy az erős ellenfeleket is le tudja győzni és úgy gondolom a szlovákok is kemény riválisok lesznek.

Milyen meccset vár?

Kiegyenlített, taktikailag érett játékot mindkét oldalon. Eredményt nem mondok. Mikor legutóbb azt mondtam valakinek, hogy Magyarország nyerni fog, akkor kikaptunk. Ilyen hibát már nem követek el. Mindenesetre elmondható, hogy a mérkőzést minden magyar szurkoló nagyon várja. Ez egy igazi ünnep lesz, remek lesz a hangulat és remélem, hogy egy góllal többet lövünk a szlovákoknál.

Elmegy Budapestre megnézni?

Nem szeretnék hiányozni a nézőtérről. Valami nagyon komoly dolognak kell történnie, hogy ne legyek ott a stadionban.

Mi a két csapat erős oldala, mi lehet a fegyverük?

Nálunk nagyon fontos a csapategység és a szövetségi kapitány erős személyisége. Nincsenek kiemelkedő egyéniségek a csapatban, együtt vagyunk erősek. Egymást húzzuk, és támogatjuk a másikat. Rossi egy nagy szakember, hatalmas taktikus, amit a szlovák szurkolók is láthattak, amikor Dunaszerdahelyen dolgozott. A szlovákoknak nagyobb egyéniségeik vannak Európa legjobb bajnokságaiból, mint az olasz Serie A, a spanyol La Liga vagy az angol Premier League. Tisztában vagyunk az önök képességeivel, de ahogy már mondtam megmutattuk, hogy papíron erősebb csapatot is le tudunk győzni.

Fotó: facebook.com/erno.lelkes

A rovat legfrissebb hírei