Divković Horvátországban vészeli át a koronavírust


A DAC támadója, Marko Divković és honfitársai Andrija Balič és Lorenco Šimić is hazájában tartózkodik. A sárga-kékek honlapjára előbbivel került fel egy interjú.

"Múlt vasárnap együtt utaztunk haza, Andrija, Lorenco és én. Akkor még nyitva voltak a határátkelők, sehol sem volt semmiféle probléma. Azóta otthon, Vinkovcében tartózkodom a szüleimmel és a bátyámmal. Közösen várjuk, hogyan alakul a helyzet" – árulta el a DAC 20 éves támadója.

A lakosok számának tekintetében Horvátország alig valamivel kisebb Szlovákiánál és a koronavírussal fertőzöttek számában is szorosan követi. Az intézkedések is hasonlóak. "Itt szintén minden olyan hely zárva van, ahol több ember találkozhatna. Mozik, edzőtermek, éttermek, kávézók, de az iskolák is. Lényegében csak a szupermarketek, élelmiszerüzletek és a hasonló üzletek működnek."

Mivel hasonlóképpen tölti napjait, mint csapattársai, megkérték az Arsenal akadémiájának neveltjét, hogy írja le a napi programját. "Délelőtt főként pihenek, az egyéni edzéseket délutánra, nagyjából négy órára terveztem be. Van otthon egy kisebb edzőtermünk, ami nagy segítség ebben az időszakban. Este a Playstation-ön játszom, megnézek egy-egy jó filmet, esetenként társasjátékkal múlatjuk az időt a családdal. Tizenegy körül járok aludni" – írta le a napi rutinját Marko Divkovic, aki eddig 10 gólt szerzett a Fortuna Ligában.

A horvát támadó az idei szezonban a sárga-kékek alapembere, a lehetséges 22 bajnokiból 19-szer lépett pályára, az utolsó 9 alkalommal rendre kezdőként. A 2019/2020-as idényben eddig 4 gólpassz és 2 gól áll a neve mellett. A támadósor több posztján is bevethető játékos harcos játékával és javuló gyorsaságával általában a csapat jobban teljesítő játékosai közé tartozott a rosszul sikerült mérkőzéseken is.

Fotó: facebook.com/fcdac

 

A rovat legfrissebb hírei