Már Kiss Filipék sem edzenek Szaúd-Arábiában


A kisudvarnoki középpályással a szlovák sport online oldala közölt interjút.

Az Al Ettifaq FC-ben futballozó Kiss Filip március 11-én lépett utoljára pályára. A 29 éves csallóközi futballista ekkor győztes gólt szerzett az Al Shabab FC ellen. "Szerdán lejátszottuk a mérkőzést és azóta itthon vagyunk. Már nem is edzünk, egyénileg készülünk. Az egyelőre utolsó meccsünk után a vezetőség április elejéig felfüggesztette a bajnokságot. Ráadásul az utolsó két fordulóban már nézők nélkül játszottunk" – kezdte a beszélgetést a korábban Walesben, Skóciában és Norvégiában is szereplő játékos, aki a csupasz lelátokról is beszélt.

"Borzalmas volt. Amikor ezt az ember átéli, inkább azt mondja, hogy ne is játszunk. Persze én is tudatosítom, hogy lehet ez lesz az egyetlen megoldás. Ellenben így olyan, mintha egy barátságos találkozón lépnénk pályára. A hazai meccs előtt Ázsia bajnokánál, az Al-Hilal FC-nél játszottunk. Úgy volt telt ház lesz a majdnem 30 ezres stadionban, de egy nappal előtte szóltak, hogy üres lesz a nézőtér. Én is sokkal jobban örültem volna a szerdai gólomnak, ha van kivel ünnepelni. Már a bemelegítés is nagyon furcsa volt. Biztosan kint lett volna 4-5 ezer drukkerünk."

نادي الاتفاق Ettifaq Club

‎نادي الاتفاق Ettifaq Club‎ added a new photo.

A futballista elmondása szerint az országban jól reagáltak a helyzetre és reméli, hogy az ott jellemző magas hőmérséklet is lassítja majd a koronavírus terjedését, valamint az egészségügy is magas szinten van Szaúd-Arábiában. Az interjú készítésekor (2020.3.17.) 28 Celsius-fokot mértek napközben. Kiss feleségével egy kisebb lakóközösségben él, ahol leginkább külföldiekkel van körülvéve. "Ez a mi kis falunk. Van itt élelmiszerbolt, iskola, óvoda és más üzletek is. Ezt most lezárták, így nem juthat be ide senki, aki nem itt lakik. Minket egyelőre kiengednek, ha a tengerpartra vagy egy étterembe szeretnénk elmenni" – folytatta a 13-szoros szlovák válogatott focista, aki elmondta, hogy nem járnak zárt helyekre.

Kissnek még két éves szerződése van az Al Ettifaq FC-vel, így jelen állás szerint 2022-ig a Közel-Keleten marad majd. A jelenleg futó idényben a bajnokságban és a kupában 21 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 9 gólt szerzett. Eddig csupán 4-szer hiányzott a ligában és 1-szer a Király Kupában.

Fotó: facebook.com/ettifaq

 

A rovat legfrissebb hírei