Bénesék lemondtak fizetésük egy részéről


A Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach játékosai így segítenek klubjuknak.

A klub egyik gazdasági vezetője körülbelül kétmillió eurósra becsüli azt a kárt, ami a klubot sújtja a koronavírusos megbetegedések okozta szankciók következtében. A játékosok lépése viszont egymilliót spórol a Borussiának.

"Nagyon büszke vagyok a fiúkra. A nehéz időkben úgy döntöttek, hogy visszaadnak valamit a klubnak, amelynek ők is a részei. Az ő példájukat természetesen az edzők, igazgatók és a klub elnöke is követni fogja" – olvasható a ProFutbal oldalán a sportigazgató Max Eberl nyilatkozata.

A Bumm.sk elérte a Mönchengladbach doborgazi középpályását, Bénes Lászlót is, aki ezt mondta a döntésükről: "Volt egy találkozónk a sportigazgatóval, aki elmondta, milyen nehéz helyzetben van az egész világ, a futballvilágot is beleértve. Sok embernek bizonytalanná vált a megélhetése, és a klub is nehezen birkózik meg a helyzettel. Összeültünk a csapattal és az edzői stábbal, és megbeszéltük, hogy segítünk. Mindig csak támogatást kapunk a klubtól, mindig egymásért küzdünk, hogy elérjük a közös céljainkat, ezért úgy döntöttünk, hogy a fizetésünk egy részét felajánljuk a klubban dolgozóknak. Egyhangú döntés volt, mert tudjuk, mennyit tesz értünk a klub."

Fotó: instagram.com/beneslacus22

 

A rovat legfrissebb hírei