Májusban folytatódhat a Fortuna Liga


A Fortuna Ligát szervező szlovákiai Ligás Klubok Uniója (ÚLK) online szavazott a további halasztásról.

Az ÚLK elnöksége pénteken online szavazással döntött arról, hogy a bajnokság rájátszásának kezdetét április 30-ig elhalasztják. A csapatok így leghamarább május elején játszhatnak újra. A következő két hétben nemzetközi és országos szinten is egyeztetések zajlanak majd. Az újrakezdés pontos időpontja április elejére lehet majd ismert, amely függ majd a koronavírusos megbetegedések terjedésétől is.

"A halasztás logikus azt nézve, hogy az UEFA döntése értelmében elhalasztották az Európa-bajnokságot a következő évre és kitolták a bajnoki sorozatok befejezését június végéig. Kapcsolatban vagyunk az európai partnereinkkel és minden országban az a cél, hogy befejezzék a szezont, ha az lehetséges lesz. Az egészség fontosabb mint a foci, ezt mind elfogadjuk. Több időrendet is készítünk, amelyről elsőként az ÚLK elnöksége tárgyal majd. Kulcsfontosságúak lesznek számunk az európai tárgyalások és a hazai döntések is. Ezért alakult meg ÚLK központi válságstábja, amely a vezetőség tagjaiból valamint jogi és gazdasági szakértőkből áll. Az ő feladatuk a tevékenységek koordinálása minden szinten, valamint a tagjaink segítése. A Ligás Klubok Uniójának minden tagja naponta kap elektronikus úton információkat az aktuális tárgyalásokról és lépésekről" – magyarázta el a helyzetet Ivan Kozák, az ÚLK elnöke.

Kozák elmondta, hogy mivel az egészség áll továbbra is az első helyen arra az esetre is több forgatókönyvvel készülnek, ha nem tudják június végéig befejezni a bajnokságot. Ezekről az elkövetkezendő két-három hétben tárgyalnak majd és figyelembe veszik a szurkolókat, klubokat, játékosokat, partnereiket és az egész társadalmat.

Az ilyen vésztervek megalkotásánál a gazdasági következményeket is figyelembe veszik és egyeztetnek a játékosokkal is a fizetésük kapcsán, valamint nagy hangsúlyt fektetnek majd az utánpótlásra is, hiszen a 12 élvonalbeli profi klub égisze alatt körülbelül 4 000 ifjúsági korú labdarúgó szerepel.

Fotó: facebook.com/FortunaLigaSK

 

A rovat legfrissebb hírei