Sportos felvidéki könyvajánló - Videó


Amíg nem mehetünk sporteseményre egyre több könyv kerül elő a polcokról.

Társoldalunk, a Sport 365.hu munkatársa, Tari Ibolya Székely Éva könyvéből olvasott fel csütörtök este a Facebookon. Kölcsönvettük ötletüket és mi is a könyvespolc felé fordultunk.

Lekerült onnan Gazdag József Egy futballfüggő naplójából című remek műve, Poór Tibor Retro című könyve a dunaszerdahelyi fociról, valamint Batta György Szikora, a fehér Pelé és Gólok és érmek című kötete is. Utóbbiból az alábbi videóban olvastunk fel egy-két DAC-os részt.

Security Check Required

(null)

"Bizonyára kevés ember van Dél-Szlovákiában, aki ne hallotta volna Bugár Imre, Schwendtner József, Szabó Attila, Rácz Katalin, Szikora György vagy Gögh Kálmán nevét, ne hallott volna a dunaszerdahelyi DAC labdarúgóiról, a nyárasdi női kézilabdacsapatról. Ők és még sokan mások nem csupán szűkebb pátriájukban értek el szép sikereket, hanem Csehszlovákiaiát is eredményesen képviselték a nagy nemzetközi sportversenyeken. Batta György tizenkilenc riportot tartalmazó könyvében a jelen és a közelmúlt sportolói, edzői és szakvezetői vallanak sportágukról, önmagukról, a felejthetetlen küzdelmekről, győzelmekről és vereségekről. A szerző, a csehszlovákiai magyar sportújságírás jeles képviselője, nem csupán teljességre törő pályaképeket rajzol meg, hanem nagyon szuggesztíven tárja fel a sport ember- és jellemformáló erejét és közösségszervező szerepét is" – írják a könyv ajánlójában.

Jó olvasást kívánunk!

Fotó: felvidéksport.hu

 

A rovat legfrissebb hírei