Sírni csak a győztesnek szabad!


Olimpikonunk, a Pillangókisasszony könyvéből mutatott be részleteket társoldalunk, a Sport365.hu. Cikküket az alábbiakban közöljük.

Néhány héttel ezelőtt egy ország vett végső búcsút a Pillangókisasszonytól. Székely Éva olimpiai bajnok úszónk 92 éves volt. A nemzet sportolójának édesanyja felvidéki származású volt.

Kilencévesen, a Magyar Rádió olimpiai közvetítései hatására határozta el, hogy sportoló lesz. A Ferencvárosi Torna Clubban kezdett úszni, ahol edzője Sárosi Imre volt. Első felnőtt magyar bajnokságát 1940-ben nyerte. A második világháború alatt zsidó származása miatt nem versenyezhetett.

Legnagyobb sikerét az 1952-es Helsinkiben rendezett olimpián érte el, 200 mellen első, 400 méter gyorson hatodik lett.

Számos nehézségbe ütközött sportpályafutása során. A küzdelmekről, életéről és a sikerekről életrajzi könyvében emlékezett meg.

A Sírni csak a győztesnek szabad! című könyvében ma is aktuális gondolatokat olvashatunk. Ebből választottak kollégáink is, azért, hogy egy kis színt vigyenek az otthonokba ebben a nehéz időszakban.

Security Check Required

(null)

Fotó: facebook.com/MagyarOlimpiaiBizottsag

Sport365.hu - Székely Éva ma is velünk van - Videó

Néhány héttel ezelőtt egy ország vett végső búcsút a Pillangókisasszonytól. Székely Éva olimpiai bajnok úszónk, a nemzet sportolója 92 éves volt. Kilencévesen, a Magyar Rádió olimpiai közvetítései hatására határozta el, hogy sportoló lesz. A Ferencvárosi Torna Clubban kezdett úszni, ahol edzője Sárosi Imre volt. Első felnőtt magyar bajnokságát 1940-ben nyerte.

A rovat legfrissebb hírei