Karanténba vonultak a komáromi kajakosok


Likér Péter és csapata az Egyesült Államokból tért haza hétfőn a Komáromi Kajak-kenu Klub (KKK) épületébe.

Broczky László, a komáromi klub elnöke elmondta, hogy teljesen lezárták a Duna-parton lévő klubházat, amely most a külföldről visszatérő sportolók otthonává válik. Összesen 30 sportoló érkezett haza Amerikából és Horvátországból. Los Angelesben a szlovák felnőtt válogatott kerettagjai edzőtáboroztak. Ők hétfőn hajnalban már elfoglalták helyüket a komáromi kajak-központban. Likér Péter, a válogatott edzője, aki Instagram oldalán jelezte, hogy elfoglalták ideiglenes szálláshelyüket, elmondta, hogy az eredeti tervek szerint április 4-én tértek volna haza, de az egyre szigorodó hazai és nemzetközi intézkedések miatt megszakították a kinttartózkodásukat.

A KKK épülete így egy alapos takarításon és fertőtlenítésen esett át, valamint előkészítették azt, hogy az olimpiára készülő és ott éremesélyesként induló sportolók megfelelő körülmények között tölthessék el a következő két hetet. Likér a JOJ TV-nek kifejtette, hogy bár a teljes csapat egészséges, természetesen vállalják az önkéntes karantént, hiszen teljesen érthető, hogy az emberek tartanának tőlük, ha szabadon mozognának. 

Az utánpótlás korosztály, a 14 és 17 éves közötti komáromi kajakosok két edzővel és egy fizioteraputával Horvátországból tértek haza vasárnap. Broczky elmondása alapján itt 18 emberről van szó és mivel nem szeretnék, hogy a két eltérő környezetből hazaérkező társaság kapcsolatba kerüljön és ezzel esetleg tovább növeljék a kockázatot, a várostól egy 15 kilométerre lévő szálláshelyen helyezték el őket. Ide már több edzéshez szükséges eszközt is átszállítottak, hogy a fiatalok is körülményekhez képest megfelelően tudják folytatni a tréningeket. A klub vezetői minden lépését egyeztette a regionális higiéniai, egészségügyi hatóságokkal.

Security Check Required

(null)

 

Szlovákiában péntek (március 13.) reggel 7 órától vezették be a határellenőrzéseket. A külföldről hazatérők kötelesek betartani a 14 napos karantént, amennyiben megszegik azt, 1659 eurós bírsággal sújtják őket. Akik nem tudják, vagy nem szeretnék az otthonukban tölteni ezt az időszakot, azokat a belügyminisztérium által kijelölt karanténokban helyezik el. Ilyen esetben a 112-es telefonszámon kell tájékoztatást kérni.

Fotó: instagram.com/peterliker

A rovat legfrissebb hírei