Zácsikék a válogatottban és a klubjukban sem játszanak


A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta a férfi és a női olimpiai selejtezőtornákat, közte a magyarországi női viadalt is, amelyet péntektől rendeztek volna Győrben.

A tornán a magyar válogatott ellenfele Kazahsztán, Szerbia, valamint a címvédő Oroszország lett volna. Az IHF júniust jelölte meg a selejtező lehetséges időpontjaként, és a magyar szövetség (MKSZ) rögtön jelezte, hogy akkor is otthont adna az eseménynek, amennyiben a járványügyi helyzet és a jogszabályok megengedik. A magyar keretben szerepelt két felvédéki játékos, Szöllősi-Zácsik Szandra és Lakatos Rita személyében.

"Nagyon sajnáljuk, ugyanakkor megértjük a nemzetközi szövetség döntését" - mondta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

Két felvidéki is bekerült az olimpiai selejtezős szűk keretbe

A névsorban nem szerepel többek között Szikora Melinda, a Siófok kapusa, Kovács Anna, a Debrecen jobbátlövője, Tomori Zsuzsanna, a Siófok jobbátlövője, Vámos Petra, a Debrecen irányítója, valamint a Győr két balszélszője, Fodor Csenge és Puhalák Szidónia. Ott van viszont a válogatottba szünet után visszatérő, ímelyi származású Szöllősi-Zácsik Szandra és a dunaszerdahelyi Lakatos Rita is.

 

Hozzátette, a sportág egyéb magyarországi eseményeivel kapcsolatban folyamatosan figyelik a híreket, egyeztetnek, és gyűjtik az információkat.

"Ha szükséges, további döntéseket is fogunk hozni, hiszen a legfontosabb a sportolók egészsége" - szögezte le.

Nem sokkal később jött a hír: Péntek este a Magyar Kézilabda Szövetség szombat 0 órától felfüggesztette - további intézkedésig - valamennyi általa kiírt bajnokságot és sorozatot.

Fotó: facebook.com/kezivalogatott

A rovat legfrissebb hírei