Csallóközaranyos nyert, Naszvad kikapott a hétvégén


Folytatódtak a női kézilabda I. liga küzdelmei.

A csallóközaranyosiak hazai pályán fogadták Szered (Sereď) csapatát. A fordulatos első félidő végén 10-10 volt az állás. A másodk félidőben még ennél is kevesebb gól született, a védelmek és a kapusok jó teljesítményének köszönhetően. Végül a hazai csapat 18-17-re tudott nyerni. Érdekesség, hogy Csallóközaranyosnál pályára lépett és két gólt szerzett Posvancz Rebeka is, aki délután egytől még Dunaszerdahely színeiben játszott a MOL Ligában, hatra viszont már ott volt az első ligás találkozón is.

Rosszul kezdett, mégis magabiztos sikert aratott a HC DAC

A mérkőzés előtt a közelgő nőnap alkalmából a hazaiak klubelnöke, Horváth Zoltán virággal kedveskedett a játékosoknak és a szakmai stábok hölgy tagjainak is. Szép gesztus volt a szerdahelyi csapat részéről. A sárga-kékek nem kezdték jól a találkozót, Poruba három góljára elsőként Bízik Boglárka válaszolt egy hetesből.

 

Naszvad/Ímely csapata is saját közönsége előtt játszott szombaton. Az ellenfél a nagytapolcsányi csapat volt. A kiegyenlített első félidő végén 16-15-re még a hazaiak vezettek, a második játékrészben viszont fordult a kocka és 27-28-nál ért véget a mérkőzés.

Női kézilabda 1. liga:

Handball Csallóközaranyos-HK Slávia Sereď 18-17 (10-10)
Kóczán Mór Sportcsarnok, 120 néző, v.: Kellner, Jánošíková

Hazai gólszerzők: Szalai Szilvia 1, Zakál Tamara 1, Androvics Dóra 1, Józan Réka 3, Posvancz Rebeka 2, Talár Petra 2, Talian Dominika 3, Tóth Viven 3, Horváth Mónika 1, Zakál Vivien 1

Ferplast Naszvad/Ímely ŠKP Topoľčany 27-28 (16-15)
Naszvad, v.: Haščík, Haščíková

Hazai gólszerzők: Gál Szabina 1, Kender Evelin 5, Ožvald Lucia 5, Haris Edina 7, Zachar Karin 6, Csontos Lilla 2, Simonics Ulrika 1

Az aranyosiak jelenleg a harmadik helyen állnak a bajnokságban 18 ponttal, az első két helyezett csapatnak, Simonynak (Partizánske) és Nagytapolcsánynak (Topoľčany) is 20 pontja van. A negyedik Stomfának (Stupava) és az ötödik Naszvadnak is 12 pont áll a neve mellett.

Security Check Required

(null)

Fotó: Facebook-Handball Zlatná; Halász Gizka

A rovat legfrissebb hírei