Németh Krisztián: A következő meccsen mindenképp nyerni akarunk


A DAC télen igazolt magyar válogatott támadójával, Németh Krisztiánnal a DAC-Nagyszombat vesztes rangadó után beszéltünk.

Az első félidő nem sikerült jól a csapatnak. A Nagyszombat jól felkészült belőletek?

Úgy érzem az első negyedórában jól letámadtak és fent tudtak labdákat szerezni, mi nem tudtunk megfelelően kijönni a kapu elől. Aztán jött a gól, ami megváltoztatta a mérkőzést. Utána tudták játszani a játékukat.

Davis hiányában két balhátvéddel is próbálkozott az edző, mennyire tudtátok megvalósítani a taktikát, amit kért?

Davist nem könnyű pótolni, ő eléggé hiányzott a balszélről. De ez nem lehet kifogás, hogy ezért nem sikerült megnyerni a meccset.

Parázs meccsen kapott ki a DAC

A vendégek aktívabban kezdték a találkozót és a szerdahelyi védelem kisebb hibái után veszélyeztetni is tudtak, de góllal kecsegtető helyzetek nem alakultak ki. A 14. percben egy szép támadás végén megszerezték a vezetést a nagyszombatiak. Sobczyk lesgyanús helyzetből talált Száraz kapujába, 0-1.

A beállásod előtt kaptál valamilyen speciális utasítást?

Ramirez mögé cserélt be az edző, kérte, hogy próbáljam meg felszedni ott a labdákat. De ahogy bejöttem jött a kiállítás, onnantól pedig jobban a beadásokra és a kapu elé belőtt labdákra játszottunk, hogy minél gyorsabban odaérjünk és minél nagyobb nyomást helyezzünk a védelmükre. Volt is belőle 3-4 helyzetünk, a kapusuk viszont nagyokat védett. Sajnálom, hogy ezeket nem értékesítettük.

Ilyenkor egy emberhátrányban lévő, betömörülő csapat ellen mennyire tudatos, hogy a beadásokra álltok át? Esetleg ez edzői kérés vagy csak úgy érzitek ez lehet a leghatékonyabb?

Egy ilyen helyzetben nehéz középen megbontani az ellenfelet, vagy mögéjük kerülni és áttörni a védelmüket, hiszen közel is vannak a kapuhoz. Szélről ilyenkor egyszerűbb a játék, ezért is próbáltuk meg onnan feltörni őket.

A végén volt egy ijesztő szituáció, mikor Orlandić a földre rogyott. Úgy tűnt ő már jönne is vissza, de az orvosok nem engedték felkelni.

Nem tudom pontosan mi történt. Nehéz ilyenkor mit mondani, hiszen nem jó ilyet a pályán látni. Felnyílt a bőr a fején és el is ájult ha jól láttam. Remélem hamarosan felépül, jobbulást kívánok neki.

Schäfer: El sem tudom képzelni milyen lehet itt egy derbi

Schäfer András a télen érkezett Dunaszerdahelyre. Az év első tétmérkőzésén a Szenice ellen még csak csereként jutott szóhoz, de Rózsahegyen már kezdő volt, igaz ott a 89. percben kiállították. Ezek után a hétvégén a Zsolna ellen vívott bajnokin eltiltás miatt nem játszott, szerdán viszont a Poprád ellen újra lehetőséget kapott.

Amikor aláírtál említetted, nagyon várod, hogy a DAC szurkolói előtt pályára léphess. A Poprád elleni kupameccs után már másodszor élted át az itteni hangulatot. Hogy tetszett?

Remek hangulat volt ma is. Tudom, hogy ez egy fontos mérkőzés volt nem csak nekünk, de a szurkolóknak is, sajnálom, hogy nem tudtuk behúzni. A következő hazai meccset viszont már mindenképpen meg szeretnénk nyerni.

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei