A Somorja máris megelőzte a komáromiakat


Folytatódott a labdarúgó II. liga, amelynek első tavaszi fordulójában az STK győzött, a KFC kikapott.

A komáromi KFC szombaton a puhóiak (Púchov) otthonában lépett pályára és szenvedett 1-0-ás vereséget. Miroslav Karhan, a lila-fehérek télen érkező trénere így értékelt a klub Facebook-oldalán: "Nem fordul elő gyakran, hogy egy csapat 6-7 tiszta helyzetet kialakít és végül veszít. A 25. percben már a negyedik tiszta helyzetünk is megvolt, az ellenfélnek két lövése volt, az egyik elkerülte a kaput, a másik góllal végződött. Sajnos ilyen a futball, a mérkőzések a tizenhatoson belül dőlnek el, ha nem fogjuk kihasználni a helyzeteinket, nehezen fogunk pontokat szerezni."

A forduló előtt még kieső helyen álló somorjaiak így vasárnap délelőtt már abban a tudatban léphettek pályára, hogy ha győznek elkerülhetnek a kieső helyekről. Ellenfelük a tabella második helyén álló Máriatölgyes (Dubnica nad Váhom) volt. A helyezéseknek megfelelően a vendégek kezdtek aktívabban. A DAC farmcsapaként működő STK viszont a sárga-kékek néhány játékosával megerősödve állta a sarat. A szerdahelyieknél tavasszal cserekapusként számításba vett Martin Jedlička a kapuban, Martin Bednár pedig a középpályán küzdött az ellenféllel. Előbbi az első vendég ziccernél még védett, a másodiknál viszont tehetetlen volt. A hazaiak az ősszel a Dunaszerdahelyben is bemutatkozó Sharani góljával még az első félidőben egyenlítettek. A második félidőben Rymarenko egyedül is eldönthette volna a meccset, de végül Bednár szerezte meg a győztes gólt.

Zostrih/Highlights ŠTK Šamorín - FK Dubnica 2:1, 8 Marec 2020

góly: Sharani, Bednár

Az STK sorozatban negyedik sikerével feljött a 12. helyre, míg a komáromiak visszacsúsztak a kiesést jelentő 13. pozícióba. A következő fordulóban a KFC hazai pályán játszik majd szombaton (március 14.) a Slovan B csapata ellen, míg a Somorja vasárnap Pozsonyligetfaluban (Petržalka) lép pályára. A ligetfalusiaknál minden bizonnyal ott lesz a pályán a Gyirmótról távozó Kontár Zoltán is, aki a hétvégén a zsolnai B ellen mutatkozott be új csapatában.

Szlovák másodosztály, 18. forduló:

MŠK Púchov-KFC Komárom 1-0 (1-0)
Puhó, 255 néző, v.: Somoláni
Gólszerző: Michlík (33.)
Sárga lap: Michlík (40.), Lacko (50.) ill. Fokaidis (75.), Kollár (90.)

Puhó: Strelík - Riška, Ozimý, Lacko, Michlík, Pilát, Pišoja, Mráz, Petráš, Šušolík (Loduha 46.), Voitiuk (Munyorove 86.)
KFC: Čellár - Pittner, Szőcs, Saláta, Janso (Kollár 80.) - Domonkos, Šipek (Fokaidis 72.), Kiss (Bayemi 57.) - Matić, Pinte, Knežević

FC STK 1914 Somorja-FK Dubnica nad Váhom 2-1 (1-1)
Pomlé-Somorja, 470 néző, v.: Jurenka
Gólszerzők: Sharani (20.), Bednár (66.) ill. Jakúbek (10.)
Sárga lap: Nagy (59.) ill. Švec (57.), Pleva (58.), Dávidík (82.), Václav (86.)

STK: Jedlička - Pančík, Pončák, Oikonomou, Fujak - P. Nagy, Bednár, Jančo (Leginus 77.) – Rymarenko (Marić-Bjekić 87.), Sharani, Čunta
Máriatölgyes: Digaňa - Václav, Knižka (Vaculík 54.), Švec, Bilovský, Kuzma, Pleva, Jakúbek, Čurik (Dávidík 46.), Štefánek, Janco (Levai 77.)

FK Železiarne Pobrezová-MFK Skalica 1-0
Slovan Bratislava B-MFK Tatran Liptvoský Mikuláš 2-1
MFK Ružomberok B-MFK Dukla Banská Bystrica 0-1
MŠK Žilina B-FC Petržalka 1-0
Slavoj Trebišov-Partizán Bardejov BŠK 2-1

Fotó: facebook.com/stksamorin, Tibor Őry

A rovat legfrissebb hírei