A cél megtartani az Extraligát Komáromban


A komáromi kosárcsapatból ketten távoztak a napokban, a többiek egyelőre készülnek a szombati bajnokira.

A szlovén KK Zlatorog Laško csütörtökön hivatalos oldalán jelentette be, hogy visszatér a csapathoz Igor Tratnik. Rajta kívül távozott Komáromból a közönségkedvenc Miles Bowman Jr. is, aki Nyitrabányára (Handlová) igazolt. Az anyagi problémákkal küzdő MBK Rieker COM-therm Komárom jelenlegi helyzetéről a csapat menedzserét, Paulík Józsefet kérdeztük.

"Anyagi problémáink vannak. Sajnos az egész szezon nem úgy indult, ahogy szerettük volna. Nagyon sok ígérgetés volt, amelyek nem valósultak meg és egy rossz döntést hoztunk az egyik klubban betöltött pozíció kapcsán is. Ennek folyományaként az egész csapat szétesett. Most van 10-11 játékosunk és itt van az edzőnk is, de még benne van a pakliban, hogy lesz távozó. Ami a két játékost illeti akik már nincsenek velünk, Tratnik hazatért, mivel neki más elfoglaltsága is van a kosárlabda mellett. Bowman pedig egy jobb ajánlatott kapott a Handlovától" – kezdte a menedzser.

A szezon hátralévő részében elsősorban a túlélés lesz a cél. "Jelen pillanatban arra törekszünk, hogy megtartsuk Komáromban az Extraligát. Nem akarjuk, hogy szétessen az egész csapat, be akarjuk méltón fejezni a bajnokságot. A playoffra persze van esély, de nem ez van most a fejünkben. Most is sok ígéretet kaptunk, még nincs biztosítva, hogy minden zökkenőmentes lesz az idényben. Nem úgy mennek a dolgok, ahogy elképzeltük. Tárgyalunk lehetséges szponzorokkal, de egyelőre csak szóban, írásban még nincs semmi a kezünkben. Nem lesz könnyű, sajnos ráfáztunk egy rossz döntésre, aminek a következményei a mai napig húzodnak" – zárta beszélgetésünket Paulík.

A komáromiak jelenleg 7 győzelemmel állnak a bajnokságban, csak úgy mint következő ellenfelük, az iglói (Spišská Nová Ves) csapat. A tabella két sereghajtója között a következő nyolc fordulóban dől majd el, hogy ki lehet ott a playoffban.

Fotó: Facebook-Karol Scholtz

 

A rovat legfrissebb hírei