Elmarad az olimpiai selejtező


Elmarad a női vízilabda-válogatott olimpiai selejtezője – írja a nemzetisport.hu.

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) a koronavírus jelentette veszély miatt törölte a március 8. és 15. közöttre tervezett trieszti olimpiai selejtezőtornát – számolt be több külföldi szakportál. A hírt azóta Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is megerősítette a Nemzeti Sport számára. 

Elkészült a női vízilabda selejtező programja

Eközben az is kiderült - a rendező olasz szövetség honlapjának tájékoztatása szerint -, hogy a két ázsiai szereplő az üzbég és a kazah csapat lesz. A tornáról a két döntős szerez utolsóként kvótát a tokiói játékokra. A magyar válogatott keretében ott van a felvidéki Máté Zsuzsanna és a pöstyéni Rybanská Nataša is.

A legfrissebb hírek szerint a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) csütörtökön arról tájékoztatott, hogy május 17. és 24. között ugyanúgy Trieszt lenne a házigazda, azonban egy hónappal a viadal előtt az illetékesek felülvizsgálják a helyzetet, és ha a körülmények ezt nem teszik lehetővé, akkor másik rendezőt keresnek. A tervet még a FINA legfőbb vezetésének jóvá kell hagynia.

A tornán az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott is érdekelt, Bíró Attila együttese Görögországgal, Kazahsztánnal, Izraellel és Új-Zélanddal szerepel egy csoportban. A másik csoportban Hollandia, Olaszország, Szlovákia, Franciaország és Üzbegisztán kapott helyet, a tornáról az első két csapat harcolja ki utolsóként a tokiói kvótát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az olimpiai selejtezőben a magyar és a szlovák válogatottban is lehetett volna ill. lesz felvidéki érdekeltség.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A rovat legfrissebb hírei