Újra legyőzték Hollandiát Máté Zsuzsannáék


A magyar női vízilabda-válogatott 12-7-es győzelmet aratott a holland csapat felett a világliga selejtezőjében.

A magyarok a világliga európai selejtezőjének első fordulójában bravúros pontszerzéssel kezdtek a spanyolok otthonában, majd Oroszországban és Görögországban győztek. A hollandokkal kereken egy hónappal ezelőtt találkozott Bíró Attila együttese, amely a hazai rendezésű Európa-bajnokság bronzmérkőzésén 10-8-ra nyert riválisa ellen.

A magyar válogatottban, ahogy a közelmúltban véget ért Európa-bajnokságon, most is ott volt a felvidéki Máté Zsuzsanna, aki ezúttal a 4-es sapkát húzhatta fel. Az Eb-n ezzel a számmal játszó Gurisatti Gréta sérülés miatt csak a lelátón foglalt helyet. Mellette nem volt ott a meccskeretben Gangl Edina és a pöstyéni (Piešťany) születésű Rybanská Nataša sem. Kapusként Magyari Alda, a mezőnyben pedig Antal Dóra és Szücs Gabriella kapott lehetőséget.

A találkozó Parkes Rebecca centergóljával indult, majd Vályi Vanda használt ki egy védekezési hibát. A hollandok szépítettek, a negyed utolsó másodpercében azonban Szilágyi Dorottya állította vissza a különbséget egy félpályás ejtéssel.

A második negyedet az első magyar emberelőnyös találat vezette fel Szilágyi révén, ezt követően viszont kissé megakadt a támadójáték - kimaradt egy ötméteres is -, a hollandok pedig ezt kihasználva néhány perc alatt egyenlítettek.

A nagyszünet után az Eb-gólkirály Keszthelyi Rita törte meg a hazai gólcsendet, majd Garda Krisztina értékesített egy ötméterest és eresztett el egy hatalmas bombát - eközben egyszer a hollandok is betaláltak (7-5). A rivális Maud Megens szép kapásgóljával zárkózott fel újra, de Szücs Gabriella gyorsan válaszolt. A gólgazdag játékrészben egy holland találatra még két magyar érkezett Szilágyi és Illés által.

A záró nyolc perc elején a 19 éves Magyari Alda - aki Kasó Orsolyát váltotta korábban - védte Catharina van der Sloot büntetőjét, majd Keszthelyi és Szilágyi egy-egy ejtéssel gyakorlatilag eldöntötte az összecsapást (11-7).

Női világliga, európai selejtező, 4. forduló:

Magyarország-Hollandia 12-7 (3-1, 1-3, 6-3, 2-0)

A magyar csapat gólszerzői: Szilágyi 4, Keszthelyi, Garda 2-2, Parkes, Vályi, Szücs, Illés 1-1

Bíró Attila együttese ezzel a csoport élére ugrott. A csapat jövő vasárnaptól olimpiai selejtezőtornán szerepel, azonban a koronavírus miatt egyelőre nem biztos, hogy az előzetes tervek szerint Triesztben sorra kerülő eseményt az olaszországi helyszínen rendezik meg.

A világliga európai selejtezőjében hét csapat érintett, mindenki hat mérkőzést játszik - hármat otthon, hármat idegenben. A magyarok a folytatásban Olaszországot és Franciaországot fogadják. A szuperdöntőt június 9. és 14. között, később kijelölendő helyszínen tartják, amelyre három csapat kvalifikálja magát Európából.

Fotó: facebook.com/waterpolo.hu

 

A rovat legfrissebb hírei