Újra pontokat vesztett a DAC


A dunaszerdahelyiek idegenben, a Rózsahegy (MFK Ružomberok) otthonában ikszeltek.

A mérkőzés előtt újra meglepte a szurkolókat és vélhetően az ellenfelet is a csallóköziek portugál edzője, Hélder Cristóvao. A kapuban újra Száraz kezdett, előtte pedig három középső védő, Kružliak, Šimić és Beskorovainyi kapott lehetőséget. Visszatért eltiltásából a jobbhátvéd Blackman is. A középpályán Kalmár helyére Schäfer került be, míg az előző meccshez képest sem a fiatal Phillips, sem Vida Kristopher nem volt ott a csatársorban, amelyben most Ramirezre és Divkovićra számított a szakmai stáb. A csapatkapitány Dominik Kružliak volt.

Az első negyedórában a vendégek voltak aktívabbak. A legnagyobb lehetőség Ramirez előtt adódott, aki Divković passza után nem talált kaput. Erre Twardzik válaszolt a túloldalon egy 30 méteres lövéssel, amely a kapufán csattant. Pazar lövés volt. A hazaiaknál ott volt a pályán a korábban DAC-ban is játszó Almási László, aki a 30. perc körül egy szöglet után fejelt fölé. A szünet előtti néhány percet a rózsahegyiek megnyomták, így Száraznak akadt is dolga Zsigmund lövésénél, míg Almási fejesénél szemmel tolta fölé a játékszert.

A második félidőben is a hazaiak voltak aktívabbak, a Ramirezt váltó Balić biztatóan mozgott, de nem hozott sok új lendületet a sárga-kékek játékába. Egy óra után volt egy komolyabb tűzijáték a vendégek kapuja előtt, de végül a kapusnál kötött ki a labda. Ezt követően érkezett Kalmár Zsolt a pályára, aki Kružliakot váltotta, a csapat pedig újra más szerkezetben játszott mint korábban. A szerdahelyiek részéről Schäfer próbálkozott egy lövéssel, de a kapus védte az életerős löketet. Mondhatni a legnagyobb vendég lehetőség Čurma nevéhez fűzödott. Ő nem egy új igazolás, hanem a Rózsahegy védője, aki annyira szerencsétlenül ért bele egy átadásba, hogy az a kapufán végezte. Nem sokon múlt, de nem lett belőle gól.

A végén a padról beszálló Čmelík előtt adódott még egy lehetőség, de nem jutott el lövésig, a másik oldalon több kisebb helyzet is volt a végén, a 93. percben pedig Száraz ütött egy jó lövést az oldalhálóba. Ekkor már emberhátrányban voltak a dunaszerdahelyiek, miután Schäfer a hajrában megkapta a második sárga lapját. A DAC játéka valamelyest jobb volt mint egy hete, de ma sem érdemelt győzelmet. A hazaiak közelebb álltak a három pont megszerzéséhez.

Fortuna Liga, 20. forduló:

MFK Ružomberok-FC DAC 1904 0-0
Rózsahegy, 1 329 néző, v.: Očenáš (Ádám, Perát)
Sárga lap: Macík 32., Čurma 67. ill. Ramirez 32., Davis 58., Schäfer 77., 89., Beskorovainyi 85.
Piros lap: Schäfer 89.

Rózsahegy: Macík - Čurma, Mrva, Twardzik - Kojnok, Zsigmund, Kmeť (Bobček 58.) - Kostadinov, Takáč - Gerec, Almási (Regáli 72.)
DAC: Száraz - Kružliak (65. Kalmár 65.), Šimić, Beskorovainyi - Blackman, Schäfer, Vida M., Davis - Fábry (Čmelík 74.) - Ramirez (Balić 46.), Divković

Miután a Zsolna és a Slovan is győzött, a Dunaszerdahely hátrányi előbbivel szemben négy, utóbbival tizenkét pontra nőtt.

Fotó: facebook.com/fcdac

 

A rovat legfrissebb hírei