Jövő héten Hollandia ellen játszik a magyar válogatott


Tizenhat fős kerettel kedden kezdte meg a felkészülést a magyar női vízilabda-válogatott a trieszti olimpiai selejtezőre.

A szövetség honlapjának beszámolója szerint ennek keretein belül találkozik majd a csapat kevesebb, mint egy hét múlva Szentesen Hollandiával a világliga selejtezőjében. A játékosok közt ott van a felvidéki Máté Zsuzsanna és a szlovák származású Rybanská Nataša is.

Azzal, hogy a magyar együttes a januári, budapesti Európa-bajnokságon harmadik lett, és így nem tudott olimpiai kvótát szerezni, a B-opció lép életbe, a márciusi olimpiai selejtező miatt átalakul a bajnoki program. Újabb felkészülés veszi kezdetét, melyet majd a Tokióra készülő ausztrál válogatottal közös edzések is segítenek - írja az mvlsz.hu.

Az olaszországi selejtezőn, az utolsó kvótaszerző tornán a magyar válogatott az Eb-n hatodik görögökkel, valamint az izraeliekkel, az új-zélandiakkal és egy ázsiai csapattal szerepel egy csoportban. Az, hogy melyik ázsiai csapatok utaznak a tornára, még nem dőlt el, a koronavírus-járvány miatt ugyanis tisztázatlan a kontinens olimpiai selejtezős tornájának sorsa.

Mivel az afrikai kontinens legjobbja, a Dél-afrikai Köztársaság jelezte, hogy vállalja a tokiói részvételt, a trieszti tornáról csak a két döntős szerez kvótát.

A selejtezőt március 8. és 15. között rendezik meg, a csoportküzdelmek után negyeddöntőkkel folytatódik a viadal.

A női válogatott 16-os kerete:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Eger)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanská Nataša (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A válogatott kerete szerdán alapos úszóteszten vett részt, gőzerővel zajlik a felkészülés a trieszti olimpiai selejtezőre. Külön pikantériája a jövő kedden 17 órakor kezdődő hollandok elleni összecsapásnak, hogy a felek könnyen megeshet, hogy a tokiói kvótáért zajló ki-ki meccsen is összeakadnak... Arról nem beszélve, hogy egy hónapja a Duna Arénában az Európa-bajnokság bronzmérkőzésén is egymás ellen játszottak.

Válogatottunk a Margitszigeten készül, vasárnap busszal utazik majd Szentesre. A keddi találkozóra a szentesi Üdülőközpont jegypénztáréban 1500 forintért lehet jegyet vásárolni.

Fotó: facebook.com/waterpolo.hu

A rovat legfrissebb hírei