Szerb és brazil érkező Somorján


Az STK az utóbbi napokban két játékos érkezését jelentette be.

A somorjai STK a brazil Matheus Goncalves érkezését kedden jelentette be. A huszonegy éves középpályás Ján Blaháč edző vezetésével abszolválta az egész téli felkészülést és teljesítményével meggyőzte a vezetőket, akik féléves szerződést kínáltak a fiatal focistának, írja a klub honlapja. A kontraktus egy további opciót is tartalmaz, amelyet nem részleteztek.

"Attól pillanattól, hogy beléptem a klub öltözőjébe, nagyon jól érzem magam. Mindenki nagyon segítőkész. Boldog vagyok, hogy Somorján folytathatom a pályafutásomat. Igyekezni fogok, hogy minél jobban segítsem a csapatot" – mondta a szerződés aláírásakor Matheus. A brazilról azt írják három éve játszik Szlovákiában, de a második ligában még nem szerepelt. Ez viszont információink szerint nem így van.

A futballista zólyomi (MFK Lokomotíva Zvolen) színekben a 2017/2018-as idényben öt mérkőzésen lehetőséget kapott a másodosztályban. A játékos egyébként szerepelt Ímelyen (Imeľ), Homonnán (Humenné) és Nagygyőrödön (Veľký Ďur) is.

Pénteken a szerb húszéves Nikola Unkovič érkezését közölte az STK, aki Szeredről (Sereď) fél évre tette át székhelyét Somorjára. "Nikola az edzéseken és a előkészületi meccseken meggyőzött minket a tudásáról. Személyében egy fiatal, tehetséges középső védőt szereztünk" – mondta Horváth Csaba, a somorjai klub elnöke. A Fortuna Ligában eddig egyszer kapott szerepet előző csapatánál, 8 percet tölthetett a pályán a Slovan ellen. A kupában egy meccs áll a neve mellett, a Zólyom ellen 90 perc jutott neki.

Fotó: stksamorin.sk


 

 

A rovat legfrissebb hírei