Megkezdték a felkészülést a komáromi röplabdázók


A VK Spartak UJS Komárom nyolc új játékossal vágott neki az edzéseknek.

A komáromi Selye János Egyetem csapata az előző szezonban tért vissza a legfelső osztályba, az Extraligába, és egyből a hatodik helyen végzett. Az idén viszont akár nagyobb terveik is lehetnek.

A klub már július elején bejelentette, hogy náluk folytatja pályafutását a szlovák válogatott feladója, Juraj Zaťko, de már előtte is volt egy komoly erősítésük a szintén válogatott libero, Martin Turis személyében. Mellettük Komáromban kezdi a szezont a tapasztalt blokkoló Peter Kašper, az univerzál poszton bevethető Jakub Petráš és a feladó Matúš Jalovecký is.

Szintén a Duna-partján játszik majd a korábban itt már megforduló blokkoló Ján Tarabus és az ütő František Ogurčák is, valamint visszatér Nyitráról a komáromi nevelésű Százvai Ádám is. Meghosszabbította a szerződését a Spartaknál a válogatottban liberóként, de klubcsapatában ütőként szereplő Matej Kubš, a szintén ütő Matej Slezák és Juraj Rak, valamint a szlovák U20-as válogatott bő keretéhez tartozó saját nevelésű univerzál Sánta János is. Ugyancsak a komáromi utánpótlásból került ki az egyaránt maradó blokkoló Forró Balázs és a még mindig csak 16 éves libero, az U17-es válogatottba is meghívót kapó Pati Nagy Simon. Az előző évi keretből távozott Sládeček, Hinduliak és Rehák.

"Az elsődleges célunk, hogy kialakuljon egyfajta szimbiózis a tapasztalt játékosok és a saját nevelésű fiataljaink között, hogy utóbbiak, akik az első keretünkhöz tartoznak, fejlődni tudjanak. A földön akarunk maradni, meglátjuk milyen lesz majd a kémia a csapaton belül" - nyilatkozta a Šport napilapban Ferencz László a klub elnöke. A vezetőedző Robin Pělucha munkáját ebben az idényben a korábbi feladó, Ferencz Dávid segíti.

A klub B-csapata továbbra is a második vonalban, vagyis az I. ligában szerepel majd. Újdonság, hogy a komáromiak lány csapatokat is indítanak majd. A különböző korosztályokban összesen 10 csapat áll rajthoz a Spartak színeiben, ebből 3 a lány bajnokságokban lép majd pályára.

Fotó: facebook.com/VKSpartakKomarno

A rovat legfrissebb hírei