Horvát középpályás csatlakozik a DAC-hoz


Andrija Balić a jelenlegi szezon végéig kölcsönjátékosként szerepel Dunaszerdahelyen.

A 22 éves középpályás az Udinese kötelékébe tartozik, de az utóbbi időben más csapatoknál szerepelt kölcsönben. Balić a Hajduk Splitnél nevelkedett, ahol összesen 45 tétmeccsen játszott az első csapatban. Itt 10 gólt szerzett és 5 gólpasszt is kiosztott, így 2016 telén lecsapott rá az Udinese. Ezen a tavaszon csupán a kispadig jutott a Serie A-ban, de a következő idényben már bemutatkozott, az utolsó négy fordulóban lehetőséget kapott az Atalanta, a Crotone, a Sampdoria és az Inter ellen. A 2017/2018-as szezonban már 21 meccs jutott neki, többször volt kezdő, mint csere, de csupán 1 gólpassz fűződött a nevéhez.

Az új idényben sérülések is hátráltatták, így csupán négy Serie A-s meccs jutott neki az ősszel, a tavaszt pedig a holland Fortuna Sittard gárdájánál töltötte (13 mérkőzés - 1 gól, 1 gólpassz). 2019 őszén újra kölcsönadták, a második ligás A.C. Perugiahoz. A Serie B-ben 10 találkozón 1 gólpasszt hozott össze. Az elmúlt hónapokban a középpálya közepének minden részén bevethető futballista leginkább védekező középpályásként szerepelt.

A 180 centiméter magas játékos az U14-től egészen az U21-es csapatig az összes horvát korosztályos válogatottnak a tagja volt. A 19 éven alatti nemzeti csapattal részt vette a 2016-os Eb-n is.

"Andrija kölcsönvétele lehetőséget jelentett a keret megerősítésére. A minősége és a tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Bízunk benne, hogy képes lesz megmutatni a tudását sárga-kékben és segít a céljaink elérésében. Ehhez sok sikert kívánunk neki" – nyilatkozta a csallóköziek honlapjának Jan Van Daele sportigazgató.

Fotó: facebook.com/balicandrija

 

A rovat legfrissebb hírei