A gólkirályi cím is Vida Kristopher szeme előtt lebeg


A DAC hivatalos honlapja közölt interjút a magyar támadóval.

A 24 éves futballista elmondta, hogy már nagyon várja a Szenice elleni tavaszi nyitányt, hiszen jobban szeret a tétmérkőzésekre készülni, majd rátért az egyéni célokra is. "Mindenképpen szeretnék a góllövőlista élén végezni. Nagy segítség, hogy Šporar távozott Szlovákiából, mert ő durván szórta a gólokat. Rajtam kívül még Kalmár Zsoltinak is jó esélye van erre, hiszen az ő statisztikái is kiválóak. Megpróbálunk belehúzni a tavaszi szezonban és az élbolyban végezi. Az lenne a legszebb, ha mi végeznénk az első két helyen. Ez nagy valószínűség szerint azt is jelentené egyúttal, hogy a csapat is az első kettőben végez."

A Fortuna Liga góllövőlistája jelenleg így áll:

  1. Andraž Šporar (ŠK Slovan Bratislava) 12 gól
  2. Frank Castaneda (FK Senica) 8 gól
    Milan Ristovski (FC Nitra) 8 gól
  3. Ján Bernát (MŠK Žilina) 7 gól
    Sidibe Modibo (MFK Zemplín Michalovce) 7 gól
    Vida Kristopher (FC DAC 1904) 7 gól

Az élmezőnyből Šporar a Sportinghoz, Castaneda a Sheriff Tiraspolhoz igazolt a télen. Kalmár Zsolt 6 találattal áll.

A sárga-kékek vasárnapi ellenfele a Szenice (FK Senica) komoly változásokon esett át a télen. Az első hírek a körülbelül 550 ezer eurós tartozásról szóltak. Majd érkeztek a hírek az új tulajdonosról és arról, hogy a korábbi vezetőedző, Michal Ščasný helyét Olejník József veszi át. Ezek után nehéz kitalálni mit várhatnak majd Vidáék az ellenféltől. Mindenesetre a szerdahelyiek sem várhatják a legjobb előjelekkel a találkozót, hiszen a felkészülési mérkőzések nem sikerültek túl jól.

"Szerintem a mérkőzés két véglet szerint alakulhat. Nyilván nagyon motiváltak lesznek amiatt, hogy az átigazolási piac még nem zárult le, így esetleg ellenünk felhívhatják magukra a figyelmet. A másik véglet viszont az, hogy nem volt idejük összeszokni, ezért egy jó mérkőzést játszva megszórhatjuk őket. Mi inkább erre készülünk, ebben bízunk. Megpróbáljuk őket a lehető legalaposabban kielemezni, de nehéz lesz, mert nincs róluk sok felvétel, nem igazán játszottak még együtt. A saját dolgunkra fogunk összpontosítani és ha az úgy fog működni, ahogy kell, akkor szerintem nem lesz gond itthon" – folytatta Vida Kristopher, aki szeretné az eddigi legjobb tavaszát produkálni, amelyet egy kupagyőzelemmel koronázna meg.

Davis volt a felkészülés legjobb góllövője

A Dunaszerdahely 7 felkészülési találkozót játszott az elmúlt hetekben. A mérlegük viszont nem a legjobb, 1 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség. Hélder Cristovao edző 3 kapust és 27 mezőnyjátékost próbált ki. Íme a névsor: Slančík, Jedlička, Száraz (kapusok) - Blackman, Davis, Beskorovainyi, Kružliak, Šimčák, Lalatović, Szalma, L.

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei