A bajnok győzött Újvárban


Az érsekújvári bikák kétgólos vereséget szenvedtek hazai pályán.

A Besztercebánya (Banská Bystrica) elleni találkozót a hazai csapat kezdte aktívabban, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A vendégeknek ez már inkább sikerült és az egyik lehetőségüket Jääskeläinen ki is használta. A második harmadban sem egyenlő létszámnál sem a kiállítások után nem tudtak betalálni a csapatok, így megmaradt a vendégek minimális előnye az utolsó húsz perc előtt.

A záró játékrészben újra jöttek az emberelőnyök, de a gól nem akart összejönni a hazaiaknak, sőt a beszterceiek hátrányban a kapuvasnak köszönhették, hogy nem növelték a különbséget. Végül egy 4 a 4 elleni szituációban Mlynarovič döntötte el a találkozót. Besztercebánya csapata maradt az élen a 48. forduló után is, míg az újvári bikák őrzik 11. helyüket.

Tipsport Liga, 48. forduló:

HC Mikron Érsekújvár-HC 05 Banská Bystrica 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Érsekújvár, 1 054 néző, v.: Snášel ml., Juhász – Stanzel, Soltész

Gólszerzők: Jääskeläinen 7. (Hickmott, Mihalik), Mlynarovič 51. (Bartánus, Nemčík)

A magyaroszági csapatok közül a DVTK Jegesmedvék hazai pályán győzték le a harmadik helyen tanyázó kassaiakat. A MAC Pozsonyban lépett jégre. A második helyen álló Slovan hosszabbításban győzte le az újbudaiakat. A miskolciak jelenleg nyolcadikok, már biztosan ott lesznek a bajnokság rájátszásában, az alsóházban küzdhetnek majd meg a playoffos helyért, a MAC tizedikként még nem érezheti magát biztonságban.

DVTK Jegesmedvék-HC Košice 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)
Miskolc, 1 191 néző, v.: Štefik, Novák - Šoltés, Beniač

Gólszerzők: Valchař 20. (Beauviller), Beach 24. (Rodman, Ross), Wehrs 26. (Rodman), Beach (Ross) 60. ill. Mich. Chovan 36. (Pavlin, Haščák), Haščák 56. (Mich. Chovan, Skokan)

Slovan Bratislava - MAC Újbuda 4-3 (0-0, 2-2, 1-1 - 1-0) - hosszabbítás után
Pozsony, Ondrej Nepela Jégcsarnok, 4 185 néző, v.: D. Konc st., Valach – Synek, Durmis

Gólszerzők: Zigo 31. (Sersen), Bačik 34. (St. Pierre, Basaraba), Jendek 47. (Šedivý, Sloboda), Sersen 64. (Štajnoch) ill. Sofron 28. (Pozsgai, Klempa), Stretch 29. (Klempa, Bodó), Nagy 46. (Szigeti)

Fotó: hcnovezamky.eu

A rovat legfrissebb hírei