Elkerülte egymást a szlovák és a magyar válogatott


Szlovákia az A, Magyarország a B-csoportba került a női vízilabda olimpiai selejtezőjében.

A magyar válogatott a legutóbbi Európa-bajnokságon hatodik görögökkel, az izraeliekkel, az új-zélandiakkal és egy ázsiai csapattal lesz egy csoportban a márciusi trieszti olimpiai selejtezőn, amely az utolsó kvótaszerző torna. A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) székházában kedden tartották meg a sorsolást. Az A-csoportban a hollandok és az olaszok számítanak a két legerősebb csapatnak, ott a francia és a szlovák, valamint egy ázsiai válogatott szerepel még.

Az, hogy melyik ázsiai csapatok utaznak a tornára, még nem dőlt el, a koronavírus miatt ugyanis tisztázatlan a kontinens olimpiai selejtezős tornájának sorsa.

Mivel az afrikai kontinens legjobbja, a Dél-afrikai Köztársaság jelezte, hogy vállalja a tokiói szereplést, a trieszti tornáról csak a két döntős szerez kvótát.

A selejtezőt március 8. és 15. között rendezik meg, a csoportküzdelmek után negyeddöntőkkel folytatódik a viadal.

Az Eb-keretek alapján jó esély mutatkozik rá, hogy a magyar válogatottban ott legyen a tornán a felvidéki Máté Zsuzsanna és a szlovák származású Rybanská Nataša. A szlovák válogatottban pedig ott lehet a budapesti kontinenstornán ételmérgezés miatt keveset játszó érsekújvári Kiss Emőke.

A-csoport:
Hollandia, Franciaország, Olaszország, Ázsia 2, Szlovákia

B-csoport:
Görögország, Magyarország, Izrael, Új-Zéland, Ázsia 1

Fotó: MTICzagány Balázs

A rovat legfrissebb hírei