Remek meccset játszottak a szerdahelyi lányok


A HC DAC hazai pályán fogadta Veselí nad Moravou csapatát.

A mérkőzés kezdődobását a csapat játékosa, Juhos Kata végezte el, aki a közelmúltban anyai örömök elé nézett, így egyelőre csak a lelátón szurkolhat társainak.

A két klub először a MOL Liga 6. fordulójában játszott egymással, akkor a csehek 33-24-re győztek hazai pályán. A találkozó most ennél jóval szorosabban indult. Az első gól Brunczvik Fanni nevéhez fűződött, de gyorsan fordítottak a vendégek. Ez a forgatókönyv volt jellemző az első húsz percre, bár többet volt a szerdahelyieknél az előny. Az első félidő utolsó tíz percében aztán szépen lassan elhúzott a Bízik Boglárka vezette DAC. A félidőben 19-16-ra vezettek Kozma Dominikáék.

A szünet után igyekeztek felzárkózn a csehek, de egy gólnál közelebb nem tudtak kerülni, sőt. A 42 percben már 27-22-őt mutatott az eredményjelző. Elkapta a fonalat a csallóközi csapat és azt nem is engedte ki a kezéből a hátralévő időben. A végén már hattal is vezettek Straka Máriáék, de a vendégek még kozmetikáztak picit az eredményen. A mérkőzés a közönség álló ovációja mellett 36-31-nél ért véget. Győzött a Dunaszerdahely!

MOL Liga, 20. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely-SHK Veselí nad Moravou 36-31 (19-16)
Dunaszerdahely, 217 néző, v.: Oťapka, Zubo

Hazai gólszerzők: Pénzes Mónika 1, Bízik Boglárka 10, Kozma Dominika 3, Brunczvik Fanni 3, Straka Mária 4, Mészáros Réka 2, Demeter Virág Orsoly 2, Rajnohová Monika 6, Bugár Cintia 5

Fotó: facebook.com/mskds; Lelkes Ernő

 

A rovat legfrissebb hírei