A Serie A-t megjárt védő érkezik Dunaszerdahelyre


Lorenco Šimić a SPAL színeiben már játszott az olasz élvonalban is.

A DAC csütörtökön bejelentette, hogy a csapatnál folytatja a horvát U21-es válogatott Lorenco Šimić. A 23 éves védő fél évre kölcsönbe kerül a Csallóközbe, de a szerdahelyiek vásárlási opciót is szereztek a játékosra.

A 195 centiméter magas futballista a Hajduk Split neveltje, de szerepelt kölcsönben már az ukrán bajnokságban is (ott mindössze három találkozón játszott). A Hajdukban 27 tétmérkőzésen 1 gólt és egy gólpasszt jegyzett. Innen került 2017 januárjában az olasz Sampdoriához. Koman Vladimir egykori klubjában nem kapott lehetőséget, többször is kölcsönadták. 2017 nyarától az Empoliban töltött egy fél évet. Az olasz másodosztályban ekkor 15 meccsen 3 gólt is szerzett. 2018 januárjában az élvonalban szereplő SPAL vette kölcsön. A Serie A-ban töltött első félszezonjában 6 találkozó jutott neki, amelyeken 1 gólt jegyeztek fel a neve mellé. Csapatával a bajnokság utolsó fordulójában éppen a Sampdoriát győzték le és bent is maradtak az élvonalban. A következő idényben nem tudott alapemberré válni, 8 meccsen 233 percet játszott, így nem meglepő módon újra visszatért a Sampdoriához. Ott újra nem maradt sokáig, hiszen a 2019/2020-as idényt már Horvátországban a HNK Rijekánál kezdte. Itt viszont csupán négyszer jutott el a kispadig, de be sosem cserélték, a horvát élvonal negyedik helyezettje legtöbbször nem nevezte őt a meccskeretbe. Innen most a sárga-kékekhez vezetett az útja.

Bár a játékos utóbbi fél éve nem sikerült túl jó, az előélete mindenképpen ígéretes. Főleg ha azt nézzük, hogy a 2020-as évben egyelőre sorra kapja a gólokat a szerdahelyiek hátsó alakzata.

"Lorenco taktikailag fejlett, technikás védő. Előnyei közé tartozik a fejjátéka és a hátulról történő támadásépítési készsége is. A remek fizikai adottságainak köszönhetően képes ötvözni a futballminőséget az agresszív védekezéssel. Bízunk benne, hogy a Serie A-ból hozott tapasztalatával a fiatal kollektívánk példaképévé tud válni. Boldogok vagyunk, amiért Lorenco a mi projektünk mellett döntött, és várjuk a sikeres együttműködést" – mondta a klub honlapján a játékosról Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Šimićnek 2021 nyarán jár le a szerződése a Sampdoriánál. A horvát U21-es válogatottban 6 mérkőzésen 1 gólt tudhat magáénak, az U19-esben pedig 4-szer szerepelt.

Security Check Required

(null)

Fotó: Facebook

A rovat legfrissebb hírei