Először volt kezdő az NB I-ben az ex-DAC-os védő


Szépe János végig a pályán volt a Zalaegerszegben a Kisvárda ellen.

Szépe 2017 nyarán távozott Dunaszerdahelyről és az NB II-es Mosonmagyaróvára csapatához igazolt. A sárga-kékeknél mindössze négy Fortuna Ligás meccsen pályára lépő védő új klubjában stabil játékossá vált, majd 2018 nyarán leigazolta a szintén másodosztályú Zalaegerszeg. A kék-fehérekkel sikerült feljutnia az élvonalba, ahol decemberben a Puskás Akadémia ellen a hajrában csereként beállva mutatkozott be az OTP Bank Ligába. A harmadik tavaszi fordulóban először volt kezdő és végigjátszotta a Kisvárda elleni meccset.

A mérkőzés elején egyértelműen a Zalaegerszeg irányított, több veszélyes akciót vezetett, míg a Kisvárda egyáltalán nem adott munkát a hazai kapusnak. A kék-fehérek azért nem tudtak vezetést szerezni, mert amerikai csatáruk, Eric McWoods rendre célt tévesztett a befejezéseknél, ráadásul a játékrész derekán az ötös sarkáról az üres kapu fölé emelt. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, ugyanis a Kisvárda bő félóra elteltével Viana szépségdíjas, ollózó mozdulatával gólt szerzett. A hazaiak kissé megzavarodtak a bekapott góltól, aztán a szünet előtti percekben már ismét ők futballoztak fölényben, de egyenlíteniük nem sikerült.

Viana (Kisvárda) gólja a ZTE ellen

Grozav-elástico Grozav-szöglet ollózás gól A Kisvárdában először kezdőFernando Vian megszerezte első gólját az NB I-ben.

A szünet megtörte a ZTE lendületét, a folytatásra kifejezetten lassúvá és töredezetté vált a játék. A Kisvárda majdnem másodszor is ollózásból szerzett gólt, ám ezúttal Sassá látványos lövését kivédte Demjén. A vendégek ezt követően is eldönthették volna az összecsapást, Grozav lövésénél például Szépe mentett becsúszva, de ahogy az első félidőben fordítva, úgy a másodikban is megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet, azaz egyenlített a Zalaegerszeg. A hajrában kifejezetten pontatlan volt mindkét csapat, amihez valószínűleg az erős szél is nagyban hozzájárult. Ennek ellenére mindkét fél a maga javára fordíthatta volna a meccset, de végül igazságos pontosztozkodással zárult az összecsapás.

A pontosztozkodás nyomán a vendégek a 10., míg a hazaiak három pont lemaradással a kiesést jelentő a 11. helyen állnak. Előbbiek öt, utóbbiak három kör óta nyeretlenek az élvonalban.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

ZTE FC-Kisvárda Master Good 1-1 (0-1)
Zalaegerszeg, 602 néző, v.: Andó-Szabó
Gólszerzők: Ikoba (77.), illetve Viana (31.)
Sárga lap: Katelarisz (2.), Bobál D. (10.), Ikoba (85.), illetve Grozav (8.), Protic (38.)

ZTE: Demjén - Szépe, Bobál D., Lesjak, Bedi - Katelarisz, Gergényi - Stieber (Barczi, 71.), Mitrovic, Radó (Ikoba, a szünetben) - McWoods
Kisvárda: Dombó - Hej, Beriosz, Rubus, Protic - Lucas, Cukalasz (Simovic, 62.) - Obradovic (Sassá, 59.), Bumba, Grozav (Tischler, 87.) - Viana

Fotó: facebook.com/kisvardafc; Nyulak Nikoletta

A rovat legfrissebb hírei