Naszvadi lett a legjobb góllövő a Kárpát Meditop Kupán


Naszvad/Ímely csapata a negyedik helyen végzett a Vajdaságban tartott kézilabda tornán.

2020. február első hétvégéjén immár 17. alkalommal rendezték meg a Kárpát Meditop Nemzetközi Női Kézilabda Tornát, ezúttal Ada városában. Az előző évben a harmadik helyen végző naszvadiak most a negyedik helyet szerezték meg.

A felvidéki csapat a magyar NBI/B nyugati csoportjában szereplő Mohácsi TE-vel és az erdélyi Marosvásárhely csapatával került a B-csoportba. Kládek Beaék a mohácsiaktól 30-18-as vereséget szenvedtek a szombati napon, majd legyőzték 28-19-re a marosvásárhelyieket, így a második helyről várhatták a vasárnapi bronzmérkőzést.

A naszvadi csapat: Kálmán Kata, Sebők Haris Sandra, Kládek Bea, Kender Evelin, Mrúz Letícia, Pethes Bogi, Rajkó Annamária, Kóša Nikolett, Haris Lucia, Zachar Karin

A torna második napján Székelyudvarhely csapata várt a szlovák 1. ligában szereplő gárdára. A kiegyenlített mérkőzésen végül az erdélyiek nyertek 27-26-ra. A fináléban a papírformának megfelelően a Mohácsi TE 44-24-re legyőzte a házigazda Adát.

"Az elmúlt napokban nem csak a sporton volt a hangsúly, a kupa célja az is, hogy összetartsa a határon túli magyarokat. Én először vettem részt a tornán és már nagyon vártam, örülök, hogy itt lehettem. Érdekes volt megismerni a Szerbiában és Romániában játszó csapatok játékát. Nekünk ez egy jó felkészülés volt a tavaszi szezon előtt. Bár nem volt itt a teljes keret, azért egy jó csapatépítő hétvégének is beillett az esemény" – mondta el portálunknak adai élményeit Kender Evelin, a naszvadiak játékosa.

A torna gólkirálynőjét a felvidéki csapat adta, Kóša Nikolett 31 góllal zárt az élen. "Nagyon büszkék voltunk rá. Jó érzés, hogy egy különdíjat haza tudtunk hozni, ráadásul éppen azt aminél nem a szavazatok döntöttek, hanem a számok mutatták meg ki volt a legjobb. Niki sem gondolta előzetesen, hogy ő lesz majd a legjobb góllövő, de biztosan jót tesz neki ez a siker a tétmeccsek előtt és motiválja majd a folytatásban" – beszélt elismerően csapattársáról az irányító. Kóša egyébként a bajnokságban is alaposan kiveszi a részét a gólszerzésből a házi góllövőlistán Zachar Karinnal holtversenyben állnak az élen 60-60 találattal, amelyet 9 meccsen hoztak össze. Egy évvel ezelőtt a Kárpát Kupán 24 találattal második lett a gólkirálynők versenyében.

A XVII. Kárpát Meditop Kupa eredményei:

A-csoport:
Ada-Sepsiszentgyörgy 29-23, Sepsiszentgyörgy-Székelyudvarhely 37-40, Székelyudvarhely-Ada 26-28
Sorrend: 1. Ada, 2. Székelyudvarhely, 3. Sepsiszentgyörgy.

B-csoport:
Naszvad-Mohácsi TE 18-30, Mohácsi TE-Marosvásárhely 47:14, Marosvásárhely-Naszvad 19-28
Sorrend: 1. Mohácsi TE, 2. Naszvad, 3. Marosvásárhely.

Az ötödik helyért: Sepsiszentgyörgy-Marosvásárhely 31-30
A harmadik helyért: Székelyudvarhely-Naszvad 27-26
Döntő: Mohácsi TE-Ada 44-24

A legtechnikásabb anyaországi játékos:
Kaló Zsofia - Mohácsi TE

A legtechnikásabb határontúli játékos:
Gagyi Erika - Székelyudvarhely

A legjobb kapus:
Bíró Melinda - Székelyudvarhely

A legjobb adai játékos:
Király Ágnes

Gólkirálynő:
Kósša Nikolett 31 gól - Naszvad

Fotó: facebook.com/KarpatMeditopKupa-Foto Video Studio Dobai Ada

A rovat legfrissebb hírei