A konkurencia miatt játszik kevesebbet Bénes


A Borussia Mönchengladbach középpályásával a bumm.sk közölt interjút.

A doborgazi származású Bénes László az ősz folyamán meghatározó játékossá vált a meglepetésre a Bundesliga élmezőnyében tanyázó Gladbachnál. A 2019/2020-as idény első felében 13 bajnokin, 4 Európa-liga és 2 Német Kupa mérkőzésen lépett pályára és 4 gólpasszt is kiosztott. Ezek után nem volt meglepő, hogy novemberben új szerződést írt alá klubjával, akik így 2024-ig magukhoz láncolták a futballistát. 

Bénes szerződést hosszabbított Mönchengladbachban

Bénes Lászlót 2021 nyaráig kötötte szerződés a Bundesligát jelenleg vezető Borussia Mönchengladbachhoz, amit most három évvel meghosszabbított. A szlovák válogatott játékos így jelen állás szerint 2024-ig marad Németországban. "Laci idén a lehetséges 17-ből 15 mérkőzésen pályára lépett a szezonban (10 bajnoki, 3 Európa-liga és 2 kupameccs - a szerk.), és tízszer kezdő is volt.

Bénes decemberben az utolsó két bajnokin viszont már csak csere volt és eddig idén sem lépett pályára, sőt az utolsó meccsre nem is nevezték, mint kiderült kisebb sérüléssel bajlódott.

"Legutóbb azért nem voltam a keretben, mert problémám volt a combizmommal, de nem vészes. Kedden már kezdek edzeni a csapattal, hétvégére rendben leszek. Tény, hogy még egy percet sem játszottam a tavaszi szezonban. Tudtam, hogy ez a fél év nehezebb lesz, mint az előző, még úgy is, hogy nagyon jó fél évet zártam, jó meccseket játszottam jó csapatok ellen, formában voltam, nagyon jó volt. De az első fél évben sokkal több meccsünk volt, úgyhogy tudtam, hogy most nehezebb lesz. Három középpályásposztra vagyunk heten-nyolcan, és közülünk mindenki simán játszhatna a kezdőben, bármikor, bármilyen csapat ellen. Az edző változtatja is a kezdőcsapatot, szinte mindig más a három középpályás. El kell fogadnom az edző döntését, csinálnom kell a dolgomat, és megmutatni, hogy én is ugyanúgy játszhatnék" – nyilatkozta az anno Dunaszerdahelyről induló játékos.

A középpályás a szlovák válogatottról is szót ejtett, ahol a keretbe rendre bekerül, de a pályán egyelőre csak elvétve szavaznak neki bizalmat. "Amikor stabil játékos voltam, akkor sem játszottam a válogatottban. Ez nem csak azon múlik, hogy valaki stabil ember-e a klubjában, mert több olyan játékos szerepel kezdőként a válogatottban, aki a klubjában egy percet sem játszik. Ez az edző döntése, aki a lehető legjobb tizenegyet akarja pályára küldeni az írek elleni meccsen. Én csinálom itt a dolgom, mindent megteszek azért, hogy fejlődjek, játsszak, és a válogatottban is ott legyek."

A Zsolnáról Németországba kerülő futballista legközelebb a Köln ellen bizonyíthat a Bundesligában, majd jön a Düsseldorf elleni találkozó, márciusban pedig a Nemzetek Ligája playoffjában Szlovákia színeiben vívhatja ki az Európa-bajnoki részévételt.

A teljes interjú megtekinthető a bumm.sk oldalán.

Fotó: facebook.com/borussia.global

A rovat legfrissebb hírei