Szerdahelyi játékos is van Danyi és Elek első keretében


Lakatos Rita és Szöllősi-Zácsik Szandra is ott van a magyar női kézilabda-válogatott keretében.

Február 9. és 11. között Budaörsön tartja első összetartását a magyar női kézilabda-válogatott két új szövetségi kapitánya, Danyi Gábor és Elek Gábor. A csapat vasárnap este találkozik, majd a szakemberek hétfőn kettő, kedden egy edzést tartanak, miután a klubok hozzájárultak, hogy együtt készülhessenek a játékosok.

A keretben 21 kézilabdázó kapott helyet, Márton Gréta és Vámos Petra ezúttal kisebb sérülés miatt nem tartanak az együttessel. Ott van viszont a Vácban játszó Lakatos Rita. A dunaszerdahelyi nevelésű 20 éves tehetség a 2018-as junior női kézilabda-világbajnokságon csapatkapitányként vezette a magyar válogatottat, majd a felnőtt Európa-bajnokságon is ott volt a csapatban. Lakatos a 2019-es felnőtt vb előtt is tagja volt a bővebb keretnek, de Kim Rasmussen végül nem vitte ki őt Japánba.

Szintén felvidéki származású Szöllősi-Zácsik Szandra, aki hosszabb idő után került be a nemzeti csapatba. Az ímelyi származású játékos már kétgyermekes édesanyaként jelenleg az MTK játékosa. A naszvadi csapatból induló Zácsik korábban játszott a Vác és a Ferencváros csapatában is, de kipróbálta magát a szlovén Krim Ljubljanál is, majd egy újabb zöld-fehér időszakot követően a Budaörsnél folytatta. Az MTK-hoz második gyermekének megszületése után csatlakozott.

A válogatott a hazai, március 20. és 22. között Győrben sorra kerülő olimpiai selejtezőre készül, melyen sorrendben Kína, Szerbia és Oroszország csapatával találkozik. A torna első két helyezettje jut ki a tokiói játékokra.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete:

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Érd), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lakatos Rita (Váci NKSE), Tóth Gabriella (Érd)
Beállók: Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Puhalák Szidónia (Győri Audi ETO), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szöllősi-Zácsik Szandra megajándékozta a naszvadi kéziseket

Szöllősi-Zácsik Szandra a 2000-es évek elején Naszvadon kezdett el kézilabdázni, majd Vácon keresztül vezetett az útja a Ferencvároshoz, ahol magyar válogatottá is vált. A zöld-fehérektől 2009-ben a szlovén Krim Ljubljanához került, majd visszatért a Fradihoz. 2017-ben Budaörsre szerződött, jelenleg pedig már kétgyermekes anyukaként a szintén NB I-ben szereplő MTK-t erősíti.

Fotó: facebook.com/mskds

A rovat legfrissebb hírei