Idegenben nyertek és előztek az újváriak


Az érsekújvári bikák Gyetván (Detva) győztek és feljöttek a 11. helyre.

A vendégeknél már nem lépett jégre a csapat korábbi erőssége, Tomáš Pospíšil, aki Csehországba, a HC Verva Litvínov csapatába igazolt. Nélküle is jól ment viszont az egyre inkább belelendülő Érsekújvár támadójátéka. A hetedik percben Bajtek lövése után Stupka lőtte a korongot a hálóba. A bikák akár növelhették is volna előnyüket, de a gyetvaiak is egyenlíthettek volna egy kettős emberelőnyben, de ez nem sikerült nekik. A szünet előtt viszont megszületett az első hazai gól, V. Fekiač talált be.

A második harmadban emberelőnyben került lövőhelyzetbe Mikuš a kékvonalnál, a kapu felé tartó korongba a kapu előtt még Obdržálek beleért, így a kapus már tehetetlen volt. Újra vezettek a vendégek. A harmadik játékrészben jött az újabb újvári találat, Števuliak végleg eldöntötte a három pont sorsát. Érsekújvár ezzel éppen Gyetvát előzte meg a tabellán és immár a 11. helyen áll, hátránya pedig mindössze egy pont a 10. MAC mögött.

Az újváriak utolsó hat meccsükből négyet (egyet hosszabbítás után, hármat rendes játékidőben) megnyertek.

Tipsport Liga, 45. forduló: 

HC 07 WPC Koliba Detva – HC Mikron Érsekújvár 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Gyetva, 300 néző, v.: Kalina, Juhász – Bogdaň, Kis-Király

Gólszerzők: V. Fekiač 17. (Gašpar, Čacho) ill. Stupka 7. (Rogoň, Bajtek), Obdržálek 24. (Bajtek, Mikuš), Števuliak 44. (Mikula)

Fotó: Facebook; HC Nové Zámky - HC Érsekújvár magyar változata

A rovat legfrissebb hírei